Diyarbakır'da "SinemAnadolu Film Günleri"

Diyarbakır'da "SinemAnadolu Film Günleri"
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı ile Diyarbakır Kültür Sanat ve Sinema Derneği olarak düzenlediği "1. SinemAnadolu Film Günleri" sürüyor.

TİGRİS HABER - Sezai Karakoç̧ Kültür ve Kongre Merkezi Sinema Salonunda ücretsiz olarak gerçekleştirilen "1. SinemAnadolu Film Günleri" etkinliğine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Yönetmen Aydın Orak'ın Yaşar Kemal'in hayatını belgesel tarzda hazırladığı "Yaşar Kemal Efsanesi" filmini izleyen seyirciler, filmin sonunda düzenlenen söyleşiye katıldı. Filmin yönetmeni Aydın Orak, Diyarbakır'da film günleri adı altında bu tarz etkinliklerin yapılmasının güzel olduğunu söyledi.

Orak, şöyle konuştu:

"Büyükşehir Belediyesi güzel bir program oluşturulmuş ve bu programlara seyirci dolu dolu katılım sağladı. Yaşar Kemal Efsanesi filminin seyircisi de güzel reaksiyon gösterdi. Önemli bir etkinlik ve bunların devamının da gelmesi gerekiyor. Bu tür etkinliklerin, film günlerinin, film festivallerinin çoğalması ve geleneksel hale getirilmesi gerekir. Burada emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum." (AA)

Kaynak:Anadolu Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.