Diyarbakır’da sosyal yardım kuyruğu
Şaban YILMAZ
TİGRİS HABER - Sosyal yardım ödemelerini almak isteyen vatandaşlar, sabahın erken saatlerinden itibaren Halkbank Ofis Şubesi önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Çoğunluğunu kadınların oluşturduğu kalabalık, saatlerce sıra beklemek zorunda kaldı.

İddiaya göre, daha önce PTT aracılığıyla alınan sosyal yardım ödemelerinin banka şubelerine yönlendirilmesi kentte ciddi bir yoğunluk yarattı. Yeni sisteme dair yeterli bilgilendirme yapılmadığını belirten vatandaşlar, ne yapacaklarını bilemediklerini söyledi.

“Saatlerdir bekliyoruz”
Sırada bekleyen vatandaşlar, uzun süre ayakta kaldıklarını ve işlemlerin yavaş ilerlediğini dile getirdi. Özellikle çocuklarıyla gelen kadınlar, mağduriyet yaşadıklarını ifade ederek yetkililere çağrıda bulundu.

Yoğunluk tepki çekti
Yeni uygulamaya ilişkin yeterli bilgilendirme yapılmadığını savunan vatandaşlar, banka önünde oluşan kalabalığın hem fiziki zorluklara hem de zaman kaybına yol açtığını belirtti. Özellikle yaşlı ve dar gelirli vatandaşların bu süreçte daha fazla zorlandığı gözlendi.

Yetkililere çağrı
Vatandaşlar, sosyal yardım ödemelerinde yaşanan yoğunluğun azaltılması için ödeme günlerinin yayılması, alternatif ödeme kanallarının artırılması ve daha fazla bilgilendirme yapılması gerektiğini ifade etti. Yeni sistemin nasıl işleyeceğine dair net bir açıklama bekleyen vatandaşlar, mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor.




Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.