Diyarbakır'da su depolarının kapasitesi artırılıyor

Diyarbakır'da su depolarının kapasitesi artırılıyor
Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapım çalışmaları devam eden 30 binlik su depo inşatının bitmesiyle birlikte kentteki su deposunun kapasitesi 170 bin tona ulaşacağı belirtildi.

DİSKİ Genel Müdürü Yaşar Sarı, İçme Suyu Arıtma Tesisi’nin bulunduğu alanda yapımı devam eden 30 binlik su deposu inşaat alanında incelemelerde bulundu. İçme Suyu Arıtma Tesisi Şube Müdürü İnşaat Mühendisi Serhat Çolak’tan bilgi alan Sarı, su deposu ile ilgili açıklamalarda bulundu. 30 binlik su deposuyla ilgili teknik bilgiler veren Sarı, inşaatta bin 100 ton civarında demir, 11 bin metreküp civarında da çimento kullanılacağını söyledi. İnşaatta borulama sistemi ve manevra odalarının bulunacağını ifade eden Sarı, deponun 7 milyon liraya mal olacağını kaydetti. Deponun özellikle yaşanması muhtemel bir arıza halinde ya da herhangi bir elektik kesintisi durumundan kentin yaklaşık 5 saat boyunca su ihtiyacını karşılayacağını açıklayan Sarı, deponun elektrik giderleri bakımından da kuruma ciddi oranda katkı sağlayacağını ifade etti. Sarı, "Özellikle 24 saat esaslı çalışan işletmelerde arızalar ve elektrik kesintileri yaşanmaktadır. Bu sorunları sonucunda halkımızın yaşayacağı sorunları minimuma çekmek için bu tür depolarımız vardır. 30 binlik depomuzla birlikte su depolarımızın kapasitesi 170 bin metreküp kapasiteye ulaşacaktır" dedi.

2014'TE TAMAMLANACAK
Su deposunu 2014 yılının Mayıs ayında tamamlamayı amaçladıklarını belirten Sarı, “Kentimizin gelişen hızı karşısında bu tür teknik altyapı çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bugüne dek kentimizin gelişim hızına paralel iş üretmeye çalıştık. Kentteki gerek, su gerekse kanalizasyon konusunda ciddi çalışmalar yaptık. Depolarımızın kapasitesini kentimizin hızı ile paralel oranda artırılması bu çalışmalardan bir tanesidir. Bu tür hizmetlerimiz devam edecektir” diye konuştu. 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.