Diyarbakır’da tam kapanmada sosyal yardım izdihamı

Diyarbakır’da tam kapanmada sosyal yardım izdihamı
Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde bulunan PTT şubesinin önü tam kapanmada adeta ana baba gününe döndü.

TİGRİS HABER - Diyarbakır’ın Bağlar İlçesinde bulunan PTT önünde oluşan sosyal yardım kuyruğu adeta koronaya davetiye çıkardı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek amacıyla yaptığı bin 100 TL’lik yardımı almak isteyenler Bağlar PTT önünde kuyruk oluşturdu. Çok sayıda vatandaşın toplandığı PTT önünde âdete koronavirüse davetiye çıkarıldı.

Koronavirüs salgınıyla mücadelede gündeme gelen 17 günlük tam kapanma uygulamasında sosyal desteğe ihtiyaç duyan vatandaşlara yapılacak bin 100 TL yardım için PTT önlerinde kuyruklar oluştu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara 1100 TL sosyal yardım ödemesi yapılacağı duyurmuştu. 1100 TL yardım için başvuru alınmazken, daha önce e Devlet üzerinden başvurmuş ve ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilmiş 2 milyonu aşkın haneye verilecek.

ptt-kuyruk-tigris.jpg

Bakanlık, destek ödemelerinin, daha önce e-Devlet başvurularında banka hesap bilgisi bulunan kişilerin banka hesaplarına, başvurularında banka hesap bilgisi bulunmayanların ise PTT kartlarına yapılacağını bildirdi. Ancak buna rağmen PTT Şubeleri önünde ciddi kuyruklar oluştu.

Banka hesap bilgisi bulunmayan ve PTT kartı kullanmayan kişilerin ise destek ödemeleri Ramazan Bayramı'na kadar konutlarına teslim edilecek. (Haber Merkezi)

kuyruk-ptt-tigris.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.