Diyarbakır’da 'Tarihe İz Bırakan Kadınlar' sergisi

Diyarbakır’da 'Tarihe İz Bırakan Kadınlar' sergisi
Diyarbakır merkez Sur ilçesinde bulunan tarihi bir mekânda ‘Tarihe İz Bırakan Kadınlar’ sergisi sanatseverlerle buluştu.

TİGRİS HABER - Diyarbakır merkez Sur ilçesinde bulunan Amytıs Mekanda Zilan Tigris’in ‘Tarihe İz Bırakan Kadınlar’ sergisi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününde sanatseverlerle buluştu. Sergide, birbirinden farklı tarihsel ve toplumsal zeminlerde yaratıcı ve devrimci tahayyüllere sahip olan insanlık tarihinde iz bırakan kadınlar bir araya getirildi.

sergi-tigris-1.jpg

Sergide bir araya getirilen kadınlar kimi zaman devlet yönetiminde etkili olan Mısır kraliçesi Nefertiti, kimi zaman devlet yönetiminde etkili olan antik çağ filozofu Aspasia, kimİ zaman kadınların da en az erkekler kadar cesur ve vatansever olduğunu kanıtlayan jeanne d'Ark, kimi zaman bütün mirasını dine ve bilgiye olan aşkına harcayan Müslüman ilim kadını Fatıma El-Fihri, kimi zaman yaşadığı dünyaya kayıtsız kalmamış, hümanist ve devrimci ressam Frida Kahlo, kimi zaman bir yazar, bir sair bir besteci, bir bilim insanı, bir kadın hakları aktivisti olan kadınlar yer alıyor.

‘Tarihe İz Bırakan Kadınlar’ sergisi 13 Mart tarihine açık kalacak. (Haber Merkezi)

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.