Diyarbakır’da Tarımsal üretim planlaması

Diyarbakır’da Tarımsal üretim planlaması
Tarımsal Üretimin Planlanması Toplantılarının 2’ncisi Bitkisel Üretim Genel Müdür Yardımcısı İhsan Emiralioğlu başkanlığında İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde gerçekleştirildi.

TİGRİS HABER - Tarımsal Üretimin Planlanması Toplantılarının 2’ncisi Bitkisel Üretim Genel Müdür Yardımcısı İhsan Emiralioğlu başkanlığında İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Kırklardağı toplantı salonunda gerçekleştirildi.

1.jpgToplantıya Islah Daire Başkanı Engin Ünay, Avcılık ve Kontrol Daire Başkanlığından Hüseyin Karcı, Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kilci, Yönetim Bilgi Sistemleri Daire Başkanı Abdullah Vural, İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Ertan Atalar, GAP Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü MüdürüMehdi Sümerli , Zirai Mücadele ve Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Ayhan Öğreten, Ziraat Dekanı Prof.Dr. Muzaffer Denli ve Veterinerlik Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Aydın Vural, TKDK İl Koordinatörü Ömer Savaş Özgün Devlet Su İşleri 10. Bölge Müdürü Muharrem Çağlancı,Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Nihat Nurbaki ileTarım ve Orman Bakanlığı kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

2.jpg

Toplantıda Diyarbakır İlinin Tarımsal Üretim Planlaması ile ilgili görüş alışverişinde bulunuldu. Toplantıda bölge tarımı ile ilgili ürünlerin arz ve talep miktarları dikkate alınarak tarım havzası veya işletme bazında hangi ürün veya ürün grupları üretileceğinin belirlenmesi, stratejik ürünlerde arz güvenliğinin korunması, ülke ihtiyacına göre asgari ve azami üretim miktarlarının tespit edilerek arz fazlası veya eksikliğinin oluşmasının önüne geçilmesinin sağlanması konuları değerlendirildi.

Tarımsal Üretim Planlaması kapsamında kayıtlılık, kalite, verimlilik, yatırım ve sürdürülebilirlik olmak üzere beş eksen üzerinde şekillendirilen konular detaylı olarak görüşüldü. (Haber merkezi)

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.