Diyarbakır’da tatlıda ambalaj hilesi

Diyarbakır’da tatlıda ambalaj hilesi
Diyarbakır’da tatlı satışı yapan bazı işletmelerin ambalaj – kutu ağırlığını da hesaba katarak, tüketiciye bir kilogram yerine 900 gram tatlı sattığı ortaya çıktı. Ticaret İl Müdürlüğü’nün konu ile ilgili denetimleri sürüyor.

Muhammed Esen

TİGRİS HABER - Edinilen bilgiye göre, Diyarbakır’da tatlı satışı yapan bazı işletmeler, satışlarda gramajdan çalarak usulsüzlük yapıyor.  İşletmelerin tüketiciye bir kilogram yerine ambalaj-kutu ağırlığını da hesaba katarak, 900 gram tatlı sattığı belirlendi.

İdari yaptırım uygulandı

Vatandaşların durumu ilgili kurumlara bildirmesi üzerine denetimler artırıldı. Diyarbakır Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri konu ile ilgili denetimlerini sürdürüyor. Fiyat etiketi üzerinden yapılan gramaj denetimlerinin sürdüğü, gramajda hile yaptığı belirlenen işletmelere idari yaptırım uygulandığı öğrenildi.

Denetimlere karşı değiliz

Konuyla ilgili görüşüne başvurduğumuz ünlü bir tatlıcı ise denetimlere karşı olmadıklarını belirterek, “Biz ambalaj ağırlığını göz önünde bulundurarak müşteriye 1 kilonun üzerinde tatlı veriyoruz.  Ambalaj ve kutu fiyatını eklemiyoruz. Bunu da eklesek tatlı fiyatlarına zam yapmamız lazım. Tatlıcılar hırsızlık yapıyormuş gibi bir algı yürütülüyor. Tescilli ürünümüze sahip çıkmamız gerekirken bu kötü imaj zarar veriyor” dedi.

Tüketici eğitimleri başlıyor

Öte yandan, Diyarbakır Ticaret İl Müdürlüğü, 15-21 Mart Tüketiciyi Koruma Haftası nedeniyle kentteki ortaokul öğrencilerine “tüketiciyi bilinçlendirme eğitimi” verdi. Müdürlüğün, haksız fiyat artışı ve stokçuluk ile ilgili denetimlerinin de sürdüğü belirtildi.

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum