Diyarbakır’da toplanan Kürt Partilerden çağrı: Operasyonlar dursun

Diyarbakır’da toplanan Kürt Partilerden çağrı: Operasyonlar dursun
Diyarbakır’da yaptıkları ortak açıklama ile Türkiye’nin yürüttüğü operasyona tepki gösteren Kürt siyasi parti ve yapıları, operasyonların durdurulmasını ve TSK'nin bölgeden çekilmesini istedi.

Diyarbakır’da bir araya gelen Kürt siyasi parti, yapı, oluşum ve hareketleri, Türkiye’nin ‘Barış Pınarı Harekatı’na dönük ortak açıklama yaptı. Hazırlanan metnin altında Azadi Hareketi, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Kürdistan Komünist Partisi (KKP), Partîya Azadi, Kürt Demokratlar Platformu (PDK), İnsan ve Özgülük Partisi (PİA), Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK), Türkiye Kürdistan Demokrat Partisi (TKDP) yöneticilerinin imzaları yer aldı.

 PSK İl Örgütü binasında yapılan ortak açıklamada, hazırlanan metnin Kürtçesini PSK Genel Başkanı Mesut Tek, Türkçesini ise DBP Eş Genel Başkanı Yardımcısı Mehmet Şirin Tunç okudu.

FIRLATILAN FÜZELER HALKIN LOKMASINI DAHA DA KÜÇÜLTECEK

Ortak açıklamada, “ Hükümetin, son gelişmeleri bahane ederek Olağanüstü Hal ilan etmesi, zaten kuşa çevrilmiş olan demokratik hak ve özgürlükleri tümden rafa kaldırması her an gündeme gelebilir.

 Fırat'ın Doğu'suna fırlatılan füzeler, aynı zamanda ekonomik sorunlarla boğuşan, her gün yapılan zamlar altında inleyen halkın lokmasını daha da küçültecektir.  Özcesi, bu saldırıların faturası, başta Kürdler olmak üzere tüm vatandaşlara ve demokrasi güçlerine kesilecektir.

 TSK BİR AN ÖNCE ÇEKİLMELİ

Bu nedenle biz aşağıda imzası olan parti, siyasi yapılar, siyasi oluşumlar ve hareketler olarak saldırıların durdurulmasını, TSK'nin bir an önce Güneybatı Kürdistan'dan çekilmesini talep ediyoruz. Başta ABD olmak üzere AB ve uluslararası toplumu ve kuruluşlarını, kamuoyunu saldırılarını durdurması için Türkiye'ye yönelik baskılarını artırmaya çağırıyoruz. Türkiye'deki demokrasi, barış ve özgürlük güçleri, emek örgütleri ve sivil toplum kuruluşları saldırılara karşı seslerini yükseltmelidirler” ifadelerine yer verildi.(M-A)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum