Diyarbakır’da Toplum Ruh Sağlığı Merkezi açıldı

Diyarbakır’da Toplum Ruh Sağlığı Merkezi açıldı
Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde Toplum Ruh Sağlığı Merkezi açıldı. Merkezde, psikiyatri hekiminin yanı sıra psikolog ve sosyal hizmet uzmanları da hizmet verecek.

TİGRİS HABER - Kayapınar Mezotopatamya Bulvarı’nda açılan merkez, Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde hizmet verecek. Merkezde, şizofreni ve benzeri psikosomatik hastalar, duygu durum bozuklukları, ruhsal hastalıkları olan hastalara, psikososyal destek hizmetlerinin yanı sıra takip ve tedavileri de yapılacak. Merkezde, psikiyatri hekiminin yanı sıra, psikolog, sosyal hizmet uzmanı, hemşire ve iş uğraşı terapisti de hizmet verecek.

Bireysel ve grup terapileri

Merkeze başvuran hastalar, psikiyatri uzmanı tarafından değerlendirilerek hastaya sunulacak uygun sağlık hizmet belirlenecek. Merkeze gelemeyecek durumda olan hastalara ise evde sağlık hizmeti sunulacak. Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’ne başvuran hastaların düzenli takip ve tedavilerinin yanı sıra, bireysel ve grup psikoterapileri, resim, müzik, drama gibi terapiler de yapılacak. Ayrıca, çalışmaya uygun hastalara istihdam desteği de sunulacak. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.