Diyarbakır’da tutuklanan kuyumcular: "Herkesin parasını ödeyeceğiz"

Diyarbakır’da tutuklanan kuyumcular: "Herkesin parasını ödeyeceğiz"
Diyarbakır’da 166 kişinin altınlarını dolandırdıkları iddiasıyla tutuklanan 3 kişiden S.Y, ifadesinde kendisine iftira atıldığını, zararı karşılayacağını söyledi.

Gönül Morkoç

TİGRİS HABER - Diyarbakır’da “emanet altın” bırakan müşterilerini dolandırdıkları iddiasıyla tutuklanan 3 kişinin ifadelerine Tigris Haber ulaştı.

Tutuklu şüphelilerden S.Y., ifadesinde rakiplerinin kendilerine “kaçacaklar” iftirası attığını bu nedenle müşterilerin tümünün “emanetlerini” geri istediğini, talepleri karşılayamadığını iddia etti. Y., “Herkes istemeye başlayınca taleplerini karşılayamadım, ekonomik olarak sıkışmaya başladım. Hatta müşterilerimizin alacaklarını karşılamak için kuyumcu vitrinimizde bulunan el işçiliğini satmak, altınları da hurdaya satıp müşterilerimizin mağduriyetini ve alacaklarını karşılamaya çalıştık. Ayrıca 4 tane galeri dükkânımız, 2 ev ve köyde de arsamız vardı. Bunların hepsini satılığa çıkardım. 4 dükkânı ve evleri sattım ancak köydeki arsayı köylü dışarıya satmamıza izin vermiyor, içeriden de köylü alamayınca satamadık. Sıkıntıya düştük. Müşterilerimize yaklaşık 20 milyon civarında bir borcumuz var, fakat kendi müşterilerimizden alacaklarımız var. Ayrıca 3 dükkân, 2 ev, araçlarımız var. Bunları da satıp müşterilerimizin zararlarını gidermeye çalışacağız” dedi.

‘Can güvenliği nedeniyle Diyarbakır’dan ayrıldık’

Yıldırım, can güvenliği ve tehditler nedeniyle Diyarbakır’dan ayrıldıklarını ileri sürerek şunları söyledi: “Diyarbakır’dan gitmemizin sebebi can güvenliğimizden endişe etmemiz ve nakit bulmak için biraz zaman bulmak amaçlıydı. Yoksa kimseyi dolandırma niyetimiz yoktu. (…) Aydın iline gitmemizi M.amcam teklif etmedi. Benim kafamda oluşan ve biraz zaman kazanmak biraz da Aydın’da bulunan büyüklerimiz ile istişare etmekti.” Tutuklu C. İle M.Y de benzer şekilde ifade vererek, kendilerini savundu. Olaydan sonra söz konusu kuyumculuk şirketi de müşterilerine mesaj atarak, özür diledi, zararların karşılanacağını ifade etti.

Ne olmuştu?

Diyarbakır’da faaliyet gösteren bir kuyumcu “emanet” altınlarda dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla 6 kişi gözaltına alınmıştı. Diyarbakır 5’inci Sulh Ceza Hâkimliği’nce “Tacir ve şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı” suçundan mahkemeye sevk edilen 3 kişi tutuklanmış, 3 kişi de serbest bırakılmıştı. Dosyada 166 kişinin mağdur olduğu belirtiliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum