Diyarbakır’da ‘Ücretsiz’ yolcu taşıma tartışması

Diyarbakır’da ‘Ücretsiz’ yolcu taşıma tartışması
Diyarbakır’da toplu taşımada zam beklentisi Kurban Bayramı sonrasına ertelenirken, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Diyarbakır’da iki Özel Halk Otobüsü Kooperatifi arasında görüşmeler de ‘ücretsiz’ kart uygulaması nedeniyle tıkandı.

Sait BAYRAM’ın Özel Haberi

TİGRİS HABER - Belediye ile anlaşamayan SS 53 Nolu Diyarbakır Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi 4 gündür ücretsiz kart uygulamasını sonlandırırken, Öz Diyarbakır Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi ise vatandaşların mağdur olmaması için ücretsiz kart uygulaması devam ediyor.

otobus.jpg

Kaya: Belediye yeni raiş konusunda söz verdi

Öz Diyarbakır Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Fesih Kaya, Kooperatif olarak ücretsiz yolcu taşıdıklarını belirterek, “Biz daha önce tek çatı altındaydık. Sonra bazı sorunlarımızdan dolayı iki farklı kooperatif kurduk. Büyükşehir Belediyesi’nin yeni yönetimi istediğimiz raişi verdi. Ancak diğer kooperatif ücretsiz yolcu taşımayacağını diretmesi üzerine anlaşma bayram öncesi sağlanamadı. Belediye yönetimi ile her anlamda anlaşma yaptık” diye konuştu.

oz-diyarbakir-ozel-halk-otobusleri-baskani-fesih-kaya.jpg

“Diğer kooperatif ile ücretsiz taşıma konusunda ikiye ayrıldık”

Diğer kooperatif ile ücretsiz kart taşımacılığından dolayı ikiye ayrıldıklarına değinen Kaya, “Onlar ücretsiz taşımayacaklarını, biz de taşıyacağımızı söyledik. Bu anlamda bir anlaşmazsızlık yaşadık. Biz taşamaya devam edeceğiz. Çünkü Büyükşehir Belediyesi eş başkanları raiş konusunda bize söz verdi. Türkiye genelinde fiyat artışıyla ilgili bir emsal var. Hakkımızı vereceklerdi. Vermediği zaman gereklerini birlikte yapacağımızı da söyledik. Yeni fiyat raişi UKOME alt komisyonundan geçti. Bayram sonrası ilk toplantı da zamlı tarife uygulanacak. Bu anlamda bazı kooperatifler tarafından Belediyenin iyi niyeti istismar ediliyor.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum