Diyarbakır'da ‘Umut’ kuyruğu

Diyarbakır'da ‘Umut’ kuyruğu
İŞKUR tarafından Diyarbakır'da 9 ay süreyle Toplum Yararına Çalışma Programı (TYP) kapsamında işe alınmak isteyen vatandaşlar, İŞKUR İl Müdürlüğü önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Toplum Yararına Programların (TYP) başvuruları başladı. “9 aylığına da olsa bir işim olsun” diyen yüzlerce kişi sabah erkenden soluğu Diyarbakır’daki İŞKUR İl Müdürlüğü’nde aldı.

15 Ekim'de açıklanacak

Diyarbakır merkez ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinde 9 ay süresince çalıştırılmak üzere Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında 1.500 temizlik, 449 güvenlik olmak üzere toplam 1. 999 kişinin işe alınacağı İKUR tarafından daha önceden duyurulmuştu. 23-27 Eylül tarihlerinde başvuruların alınacağı programda, işe alınacak kişiler kurayla değil ‘liste yönetimi’ ile seçilecek. Başvuru sürecinin ardından İŞKUR Müdürlüğü nihai listeleri 15 Ekim tarihinde açıklayacak.

Kuyrukta izdiham

Zaman zaman izdihamın yaşandığı görülürken, kuyrukta bekleyen vatandaşlar, “Bizi bu duruma düşürenler utansın. Aylardır evimize bir lokma ekmek götüremiyoruz. 9 ay çalışmak için sabahtan beri birbirimizi itekleyip duruyoruz. İsmimiz çıkar diye bekliyoruz ama çıkıp çıkmayacağı da meçhul” dedi.

Öte yandan İŞKUR, temizlik projelerinde 35 yaş şartı getirirken, güvenlik personelinde bu şartı koymadı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.