VİDEO-Diyarbakır’da yağmur bulutlarının dolunayla ürküten dansı

VİDEO-Diyarbakır’da yağmur bulutlarının dolunayla ürküten dansı
 Özel Haber
Diyarbakır’da son bir haftadır bazı günler gündüzleri güneşli geçmesine rağmen gece ise aniden toplanan kara bulutlar yerini yağışlı havaya bırakıyor.

Haber, Fotoğraflar ve Kamera: Ramazan YAVUZ-ÖZEL

TİGRİS HABER - Diyarbakır’da son bir haftadır bazı günler gündüzleri güneşli geçmesine rağmen gece ise aniden toplanan kara bulutlar yerini yağışlı havaya bırakıyor. Kentin üzerinde gece saatlerinde toplanan ve sürekli hareket eden kara bulutlar, gökyüzünde yükselen Dolunay’la da bütünleşince muhteşem görüntüler ortaya çıktı. Dolunay ve kara bulutların bu güzelliği zaman zaman yerini ürküten görüntülere de bıraktı.

dolunay-2.jpegGazetecilik yaşamım boyunca sadece toplumsal içerikli haberler yapıp fotoğraflar çekmedim. Hemen her alanda görev yaptım desem yeridir. Fotoğraf çekme konusunda da gözüme anlamlı ve güzel gözüken bir görüntü varsa onu çekmek için saatlerimi veririm. Bu konuda eskiden beri çalıştığım ulusal medya kuruluşlarında da asla bir zorlama falan olmadı. Bu bir gönül işi. Özellikle konulu, yani bakıldığında pek fazla soruya yer bırakmayan ve kendini zaten anlatan fotoğraf çekmeye özen gösteririm. Ara sıra manzara fotoğraflarına yönelmiyor değilim. Ama, ağırlıklı ilgi alanım dediğim gibi ilk bakıldığında bizim “konuşan fotoğraf ” dediğimiz haber değeri de olan fotoğraflardır.

dolunay-8.jpeg

GÖKYÜZÜNDEKİ YAĞMUR BULUTLARIYLA DOLUNAYIN DANSI

İki üç gündür fotoğraf çekme alanıma gökyüzü girdi. Bunun nedeni ise, önceki gün benimde çalıştığım Tigris Haber’in internet sayfasında çıkan 25 Mart’ta 2024 yılının ilk ay tutulmasının yaşanacağı ve gökyüzünde oluşacak heyecan verici fenomenin izleyicilere muhteşem bir manzara sunacağıyla ilgili haberdi. Sonra biraz araştırdım, Ay tutulması Dünya’da sadece Avrupa, Afrika, Asya ve Avustralya'nın büyük bir bölümünde izlenebilecekmiş. Yani Türkiye’de izlenemiyormuş.

dolunay-13.jpegBuna rağmen İlgimi çektiği için önceki gün gece saat 03.00 sıralarında gökyüzünü gözlemlemek için balkona çıktım. Sahura 2 saat falan var. Hava dışarda buz gibi ve balkonda durulacak gibi değil. Bu fotoğraf çekme merakı var ya insana neler yaptırıyor. Millet uyuyor dışarda çıt yok. Binalarda tek tük lambalar açık. Kendi kendime dedim “Sende yat uyu ne işin var bu soğukta balkonda”..dedim ama kendimi de tutamadım. 2-3 Gün süren yağışlardan sonra gökyüzü önce pırıl pırıldı. Hiç bulut yoktu ve Dolunay da gerçekten muhteşem görünüyordu. Sonra içeri girip biraz ısındıktan sonra yine kendimi tutamadım profesyonel fotoğraf makinamla tekrar balkona çıktım. Elle titretmeden bir iki kare çekeyim dedim sonra “madem soğukta bekleyeceğim bari yaptığım işe değsin” deyip bu kez tripod ve kumandayı getirdim.

dolunay-14.jpeg

AYIN YÜZEYİNDEKİ KRATERLER

Fotoğraf makinasını tripoda kurduktan sonra soğuktan biraz da titreyerek Dolunay’ı değişik açılarından çektim. Fotoğraf işi bitince de bu kez videoya geçtim. Dolunay’ın yüzeyinde sanırım göktaşlarının çarpmasıyla oluşan büyük kraterler ve beyaz nokta gibi gözüken yerler gayet net gözüküyordu. Yani özetle önceki gece 5-10 dakikada olsa fotoğraf makinesinin güçlü objektifi sayesinde Ay’ın yüzeyinde bir turladım dersem yerinde olur. Gerçekten muhteşemdi. Bilgisayar’a yükleyip büyük ekranda çektiklerime bakmak daha keyif vericiydi.

dolunay-16.jpeg

BİR SONRAKİ GECE ÜRKÜTÜCÜ GÖRÜNTÜ

Çektiğim ay fotoğrafları ve videosunun haberini yazıp Tigris Haber’e gönderecektim ki dün gece gökyüzü daha da muhteşem görüntüler oluşturdu. Yani bana yine iş çıktı. Çekmesem de olur ama işte dedim ya bu iş gönül işi. Gördükten sonra çekmemem mümkün değil. Bu kez balkonu es geçtim dışarı çıktım. Hava yine soğuk. Gece gece tripod işi falan da akıllıca değildi. Fotoğraf makinasını sabit bir konumda tutmakta iş görebilirdi. Dolunay yine tam tepede ve havada ilk önce açıktı. Gece sabaha kadar yağmur yağmış, akşama doğru ise hava güneşli ve açıktı. Dolunay yine tam tepede pırıl pırıldı. Dolunay’ın fotoğraflarını çekerken aniden kara bulutlar belirmeye başladı.

dolunay-5.jpeg

GÖKYÜZÜNÜ KARABULUTLAR SARDI

2-3 saat içinde gökyüzü yağmurun müjdecisi olan kara bulutlarla kaplandı. Dolunay ise bazen bulutların arkasında kalıyor bazen de o güzel görüntüsüyle ortaya çıkıyordu. Dolunay’ı tam olarak zoomladığımda ise karabulutların hareketli hali müthiş görünüyordu. Nasılda hareket ediyorlardı. Tabi aynı şekilde Dolunay’da gökyüzünde yükseliyordu. Dolunay kara bulutların arkasında aniden kaybolurken ışık yansımasıyla değişik renkler oluşuyordu. Bulutların Dolunay’ın adeta tepesindeymiş gibi hareket etmesi muhteşem bir görüntünün yanında açıkçası ürkütücüydü de. Neyse ki yağmur başladı ve eve döndüm. Yaklaşık 2 saatlik uğraşla istediğim gibi fotoğraf, video çektim diyebilirim. Son 3 gece de çektiğim fotoğraf ve kısaltarak hazırladığım videoyu Tigris Haber okuyucularıyla paylaşmak istedim. Umarım beğenirsiniz.. İyi seyirler..

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum