Diyarbakır’da yarın iş bırakma eylemi var

Diyarbakır’da yarın iş bırakma eylemi var
Hükümetin zam teklifini az bulan KESK bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirecek. KESK Amed şubeler platformu yaptığı açıklamada, kendilerine bağlı olmayan diğer platformlardaki kamu çalışanlarına da iş bırakma çağrısı yaptı.

Salih Yeşil

TİGRİS HABER - KESK, toplu iş sözleşmesinin de hükümetin zam teklifini az bularak, bir günlük iş bırakma eylem gerçekleştirecek. Konuya ilişkin Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası Diyarbakır Şubesi’nde düzenlenen basın toplantısında açıklama yapan Kamu Emekçileri Konfederasyon (KESK) Amed Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü ve Enerji Sanayi ve Maden Kamu Emekçileri Sendikası (ESM) Diyarbakır Şube Başkanı Serdar Keskin, teklif edilen zam oranını eleştirdi.

‘Teklif bizim açımızdan yok hükmündedir’

Hükümetin kamu emekçilerine ve emeklilere altışar aylık dilimler halinde 2024 yılı için yüzde 14 + 9 maaş artışı, 2025 yılı için ise yüzde 6 + 5 maaş artış teklifi verdiğini anımsatan Keskin, Temmuz ayı itibariyle yoksulluk sınırının 38 bin TL olduğunun olduğunu belirtti. Keskin, bugün 20 bin 350 TL olan en düşük kamu emekçisi maaşı için 2 yıl sonra 28 bin 145 TL olmasının teklif edilmesini kabul etmediklerini vurguladı. Keskin “Son bir ayda akaryakıt ve doğalgazda ÖTV artışı, hemen her şeyin KDV oranlarının artırılması, TL'nin döviz karşısında değer yitirmesi ile hızlanan zam kasırgası, zincirleme bir şekilde iğneden ipliğe tüm ürünlere yansımaya devam etmektedir. Dolayısıyla hükümetin dün açıkladığı teklif bizim açımızdan yok hükmündedir” diye konuştu.

İş bırakma eylemine davet

Keskin, KESK bağlı olmayan diğer konfederasyonlara bağlı kamu çalışanlarını bir günlük iş bırakma eylemine katılmaya davet etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum