Diyarbakır'da Yaşlılar İçin Destek Merkezi kuruluyor

Diyarbakır'da Yaşlılar İçin Destek Merkezi kuruluyor
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kentteki yaşlılara sağlık ve danışmanlık hizmeti alabilecekleri, sosyal ve kültürel aktivitelerde bulunabilecekleri bir adres olarak "Yaşlılar İçin Destek Merkezi -Mala Dilbêrên Mezin"'i hizmete sokuyor.

Sümerpark Ortak Sosyal Yaşam Merkezi'nde kurulacak merkezin açılışı 6 Kasım'da yapılacak.Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Kadın Destek Merkezi, Engelli Destek Merkezi, Çocuk Destek Merkezi, Meslek Edindirme Merkezi, Spor Merkezi ve Sanat Atölyesi'nden sonra Sümerpark Ortak Sosyal Yaşam Merkezi'nde "Yaşlılar İçin Destek Merkezi- Mala Dilbêrên Mezin" açıyor. Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Semra Kıratlı, yaşlıların sorunlarının tespiti ile ilgili olarak alanda uzun zamandır çalışma yaptıklarını belirterek, "Diyarbakır'ın aile ve kültürel yapısı nedeniyle yaşlıların sorunlarının az olduğu ön kabulü vardı. Ancak saha araştırmamızda bunun böyle olmadığını gördük" dedi. Fiziksel aktiviteleri azalan, kuşaklar arası çatışmanın arttığı yaşlılık dönemini kaliteli geçirmek, deneyimlerini genç kuşaklara aktarmasını sağlamak, kendi aralarında dayanışmalarını sağlamak amacıyla Sümerpark içinde Mala Dilbêrên Mezin'i oluşturduklarını anlatan Kıratlı, 6 Kasım'da açılışını yapacakları merkezde yaşlıların dama, satranç gibi etkinliklerle buluşabileceklerini söyledi.

Çocuklar için oyuncak yapacaklar

Merkezde pek çok dönemsel sosyal etkinlik de düzenleyeceklerini bildiren Kıratlı, başta parmak olmak üzere kasları zayıflayan yaşlılar için Ahşap Atölyesi de kuracaklarını aktardı. Ahşap Atölyesi'nde yaşlıların çocuklar için oyuncak yapabileceğini, çocuklarla bir iletişim kuracağını belirten Kıratlı, Destek Merkezi'nde ayrıca danışmanlık hizmeti vereceklerini söyledi. Kıratlı, yaşlıların yaşama ve yaşanmışlıklara dair çok ciddi bir bilgi hazinesi olduğunu belirterek, buna ilişkin sözlü tarih çalışması yapmayı da hedeflediklerini bildirdi.

Sümerpark'taki Nikah Salonu'nun yanında bulunan merkezin iç dekorasyonu, Si u Ronahi (Gölge ve Işık) Sanat Atölyesi'nde yapılan ayna ve camlarla dizayn edildi.

(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.