Diyarbakır’da yeni kısıtlama kararları

Diyarbakır’da yeni kısıtlama kararları
Diyarbakır İl Hıfzıssıhha Kurulu, Türkiye geneli koronavirüs vakalarında yaşanan artış üzerine önemli kararlar aldı. Alınan karara göre, mezarlık ziyaretleri yasaklandı, 65 yaş üzeri kişilerin ise 10.00 ve 20.00 arası dışında sokağa çıkmaları kısıtlandı.

TİGRİS HABER- Koronavirüs vakalarının Türkiye geneli artması üzerine tedbirler artırıldı. Diyarbakır İl Hıfzıssıhha Kurulu bu kapsamda önemli kararlar aldı. Kurulun aldığı kararları Diyarbakır Vali Yardımcısı Fatih Cıdırlıoğlu sosyal medya hesabından duyurdu.  

65 yaş üstüne sınırlama

Cıdırlıoğlu paylaşımında, "Türkiye geneli Covid vakalarında ciddi artış var. Diyarbakır geneli aşırı yoğunluklardan dolayı kabir ziyareti yapılması Covid riski nedeniyle İl Hıfzıssıha Kurul kararı ile yasaklanmıştır. Covid vakalarında en fazla risk grubu 65 yaş üzeri baş tacı büyüklerimiz. Büyüklerimizi riske atmamak için Diyarbakır’da saat 10.00 ve 20.00 arası dışında sokağa çıkmaları ayrıca; 16.00-20.00 saatleri arasında da Avm, pazar ve toplu taşımaya girişleri kısıtlanmıştır” ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum