VİDEO - Diyarbakır’da ‘yüz yüze’ eğitim rezaleti!

VİDEO - Diyarbakır’da ‘yüz yüze’ eğitim rezaleti!
Diyarbakır’daki ilköğretim ve liselerde yaklaşık iki yıl aradan sonra “yüz yüze eğitim” başladı. Yasak olmasına rağmen bazı okullarda velilerin bahçe ve okul koridorlarında yığılması, “yüz yüze eğitimi”, “dip dibe eğitim” haline getirdi.

GÖNÜL MORKOÇ DEKAK

Miting alanı değil, okul bahçesi

TİGRİS HABER - Türkiye’de korona vakalarının başladığı Mart 2020 tarihinden bu yana, okullar online eğitime başlamıştı. Aşılamanın hızlanması ile Milli Eğitim Bakanlığı bu yıl okulların eğitime açılmasına karar verdi. Diyarbakır’daki bin 931 okulda sabah saatlerinde ilk ders zili çaldı. 26 bin 114 öğretmen de iş başı yaptı. Ancak bazı okullarda başlayan güçlendirme ve tadilat çalışmaları, eğitimin ilk gününü veliler, çocuklar ve öğretmenler için adeta eziyete dönüştürdü.

detay1.jpg

Bahçe miting alanı gibi

Diyarbakır’ın Bağlar Semti’ndeki Nuriye Çelebi Eser İlkokulu’nda başlatılan “son dakika güçlendirme” çalışmaları nedeniyle, öğrenciler Hürriyet İlkokulu’na nakledildi. Sınıf mevcutları 50’e yükseldi. Okulun kapasitesi yetmediği için, çocuklar sabahçı ve öğlenci olarak eğitim görecek. Sabahçı öğrencilerin çıkış saati ile öğlenci öğrencilerin giriş saati çakışınca, okul bahçesi ile bahçe kapısının önü adeta miting alanına döndü.

detay2.jpg

Veliler sınıflara kadar girdi

Kentte korona vakaları ve ölüm oranları tırmanışta olmasına rağmen, veliler okulun içine alındığı için, koridor ve sınıflarda nefes almak imkânsız hale geldi. Okul koridorlarındaki veli yığılmasından dolayı, çocuklar sınıflarını bulmakta güçlük çekti. Velilerin sınıfa girme ısrarı zaman zaman okul idaresi, öğretmenler veliler arasında gerginliğe neden oldu.

detay3.jpg

Veliler tepkili

Tigris Haber’e konuşan veliler, hem okul idaresine hem de Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tepkili. Velilerden bazıları kalabalığı görünce çocuklarını okula gönderme kararı aldıklarını söyledi. 2 çocuk babası Ahmet şunları söyledi: “35 olması gereken derslikler 23’e inmiş. Her sınıfta 50 öğrenci var. Çocuğumu alıp eve götüreceğim. Okumasın, hastalanıp öleceğine okumasın daha iyi.”

Korona yokmuş gibi…

Okul idaresi velilerin sınıflara kadar girmesine müsaade ettiği için, bazı çocuklar sınıflara dahi çıkamadı. 2 çocuk annesi Aliye, “Yukarı zor çıktık, zor da indik. Hiç güvenli değil, çocuğumu bu şekilde göndermek istemiyorum” dedi.

Velilerden bazıları da okul yönetimini suçlayarak, “Korona yokmuş gibi davranılıyor. Koridorlar, sınıflar tıklım tıklım. Hastalık kapmaktan korkuyoruz” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
19 Yorum