Diyarbakır’da zabıta ile pazarcılar arasında “yol işgali” kavgası

Diyarbakır’da zabıta ile pazarcılar arasında “yol işgali” kavgası
Diyarbakır'ın Yenişehir İlçesinde, pazarcılarla zabıta “yol işgali” nedeniyle kavga etti. Çıkan kavgada bir zabıta memuru kafasına aldığı darbeyle yaralandı. Zabıta ile pazarcılar arasında çıkan arbedede tezgahtaki sebzeler ise yola saçıldı.

HACİ GÜNEŞ
Özel Haber

DİYARBAKIR (TİGRİS HABER)-Merkez Yenişehir İlçesi’ne bağlı Lise Caddesi’nde bulunan Cuma Semt Pazarı’nda “yol işgali” nedeniyle zabıta yetkilileri ile semt pazarcıları arasında kavga çıktı. Çıkan kavgada bir zabıta memuru kafasında aldığı darbeyle yaralanırken, tezgahta bulunan sebzeler ise yola saçıldı.  Kavganın ardından olay yerine çok sayıda zabıta ve polis ekibi geldi. Zabıta yetkilileri ile polisin araya girmesiyle kavganın büyümesi engellendi.

zabita.JPG

BİR ZABITA MEMURU YARALANDI

Olayla ilgili zabıta yetlilileriyle yaptığımız görşmede, olayın yol işgali nedeniyle meydana çıktığını ifade eden isimlerini vermek isemeyen zabıta yetkilileri, “Yolu işgal etikleri gerekçesiyle pazarcıları defalarca uyardık. En son uyarımızda ise sopa, kalas ve bıçaklarla arkadaşlarımıza saldırdılar. Bir arkadaşımız kafasında aldığı darbeyle yaralandı, hastaneye kaldırdık. Birkaç arkadaşımız ise hafif yaralandı.” Kimsenin mağdur olmasını istemedikleri ifade eden zabıta yetkilisi, amaçlarının halkın yolunun kapatılmaması olduğunu vurguladı. Söz konusu pazarcıyı, defalarca uyarmalarına rağmen kendilerini dinlemediğini ve her seferinde arkadaşlarına çetevari bir şekilde saldırıda bulunduğunu iddia etti.

‘TEZGAHIMI KIRARAK SEBZELERİMİ DÖKTÜLER’

pazarci.JPG

Zabıtalarla kavga eden pazarcılardaN Fesih Gidici adlı pazarcı ise, zabıtaların kendilerine biber gazı sıkmak üzere saldırdığını ve tezgahını kırarak sebzelerini yolla saçtıklarını iddia etti. Zabıtaların kendisine tezgahını geri çekmesi yönünde uyarı yaptığını, kendisinin de olumsuz cevap vermesi üzerine, zabıta ekiplerinin cöp ve biber gazı ile kendilerine saldırdığını ve tezgahlarını kırmak üzere tüm sebzelerini yola saçtıklarını iddia etti.

genel.JPG

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.