Diyarbakır’daki 10 katlı hastanenin 8 katı doldu

Diyarbakır’daki 10 katlı hastanenin 8 katı doldu
Aşılanma oranının henüz yüzde 50’lerde olduğu Diyarbakır’da Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin 8 katı doldu. Hastanede covid hastası alabilecek son iki kat kaldı. Hastanenin yoğun bakım servislerinde yer sıkıntısı yaşanıyor.

Gönül MORKOÇ - Özel 

TİGRİS HABER - Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı korona vakalarına göre, Diyarbakır yüksek riskli iller arasında ilk beşinci sıradaki yerini koruyor. Sivil toplum örgütlerinin, siyasi parti temsilcilerinin ve hekimlerin çağrılarına rağmen aşılama çalışmaları istenilen düzeyde değil. Maske, mesafe ve hijyen kurallarının da hiçe sayıldığı kentte, hastanelerin yoğun bakım servisleri doldu.

covid-hastane-doldu.jpg

Günde 2 bin vaka

Hastaneler günde 2 bin kişiye korona teşhisi koyuyor ve tedavisine başlıyor. 2 bin kişiden 600’ü şuan hastanelerde yatarak tedavi görüyor. Yoğun bakımda ise 130 hasta var. Hekimlerin dikkat çektiği en önemli nokta ise yoğun bakım hastalarının yüzde 90’ının aşısız ya da eksik aşılı olması. Vakaların yüksek olması sağlık sistemini de kilitledi. Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin 8 katı yatılı tedavi göre korona hastalarına ayrıldı. 10 katlı hastanede hasta kabul edebilecek sadece iki kat kaldı.

Aşılama yüzde 50’lerde

Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Elif Turan’ın verdiği bilgiye göre, aşılama çalışmalarında gözle görülür bir artış var, ancak halen beklenen düzeyde değil. Turan, aşılama oranının ilk dozda yüzde 50’ye yükseldiğini, ikinci dozda ise henüz yüzde 28’lerde olduğunu söyledi. Tabip Odası başta olmak üzere sivil toplum örgütlerinin yaptığı çalışmaların aşılama oranının artmasında ciddi bir payı olduğuna dikkat çeken Turan, “Aşılama kampanyasının anadilde yapılması çok önemli. Kürtçe yaptığımız çalışmalarda geri dönüş daha fazla. Bakanlığın buna ağırlık vermesi gerekiyor” dedi.

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çalışan bazı hekimlerde, sosyal medya hesaplarından günlük verileri paylaşarak, kentte alarm seviyesinde olduklarına dikkat çekiyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.