Diyarbakır'daki Eğitim Araştırma Kavşağı tehlike saçıyor!

Diyarbakır'daki Eğitim Araştırma Kavşağı tehlike saçıyor!
Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi kavşağında herhangi bir trafik ışığı ve yönlendirme tabelası olmadığından trafik kazalarının yaşandığını belirten vatandaşlar, gerekli önlemlerin bir an önce alınmasını istiyor.

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi kavşağında herhangi bir trafik ışığı ve yönlendirme tabelasının olmaması, cadde genişliğinin araç trafiğine yetersiz kalması, yaya kaldırımının eksikliğinin mağduriyetlere yol açtığını söyleyen vatandaşlar, söz konusu kavşaklarda son 4 yıl içerisinde en az 150-200 kazanın meydana geldiğini belirttiler.

Diyarbakır’ın en büyük sağlık hizmet merkezlerinden biri olan Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi yerleşkesinde gerekli çevre düzenlemesiyle beraber hastaneye bir tek ulaşımın sağlandığı yolun ilgili noktalarında trafik levha ve ışıklarının olmayışı birçok kazanın gerçekleşmesine neden oluyor.

Hastanenin yaklaşık 7 yıl önce kurulduğunu belirten çevre esnafından Kadir Kaya, hastanenin çevre düzenlemesi adına pek bir şey yapılmadığını söyledi.

Hastane çevresindeki noksanlıkları dile getiren Kaya, "Dolmuş durakları hastaneye mesafeli. Diş Hastanesi ile Eğitim Araştırma Hastanesine giden yolların çakıştığı noktada sık sık kazalar oluyor. Çünkü yolda düzen ve kaldırım namına herhangi bir şey yok. Bu yolu otobüs ve dolmuşların kullandığı gibi bazı zamanlarda ambulansta kullanıyor. Burada herhangi bir kavşak belirtilmemiş, serbest yoldur. Yol hakkı ve üstünlüğü kimde olduğu belli değil. Burada bir an önce çevre düzenlemesinin yapılması lazım." dedi. (Kaynak: İlkha)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.