Diyarbakır’daki hedef 21 bin konut

Diyarbakır’daki hedef 21 bin konut
Diyarbakır'da, toplam 21 bin konut hedeflediklerini belirten Bakan Murat Kurum, “İnşallah Bağlar ilçemizdeki belirlediğimiz rezerv alanda konutlarımızı üretmek suretiyle kentsel dönüşümdeki kararlılığımızı da ortaya koymaya devam edeceğiz” dedi.

TİGRİS HABER - Diyarbakır’da, toplamda 18 bin konut ve 3 bin köy konutu yapımının planlandığını ifade eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Bakanı Murat Kurum, “Bugün de yapılacak yerleri hep birlikte burada istişare ettik. Tabii bunun dışında da şehrimizde riskli olan ancak bugün bu depremde ağır hasar veya hasar almamış olan yapılara ilişkin de ortak kanaat, rezerv konut üretilmesi noktasında bir talep söz konusu. Bunu da inşallah Bağlar ilçemizdeki belirlediğimiz rezerv alanda konutlarımızı üretmek suretiyle kentsel dönüşümdeki kararlılığımızı da ortaya koymaya devam edeceğiz" dedi.

‘Diyarbakır'ımızı hep birlikte ayağa kaldıracağız’

Şehrin ihtiyacını giderecek yeşil alan, sosyal donatı alanları için belediyelerle birlikte vatandaşların rızasını gözeteceklerine değinen Kurum, sözlerini şöyle sürdürdü: Diyarbakır'ın geleceğine ilişkin ihtiyaçlarını giderebilmek amacıyla tüm sektör mensupları için esnafımız için yeni sanayi sitelerinin yerlerini belirleyeceğiz. Buradaki ahşapçılarımız, demircilerimiz, küçük sanayi sitelerimiz, kunduracılar için gelen talepler doğrultusunda Valiliğimiz bu alanları çalışacak ve rezerv alanımızda bu alanların yine yapımına ilişkin rezerv alanları belirleyeceğiz. Gerek tahsis gerek irtifak gerekse bedeliyle vatandaşımıza, esnafımıza daha iyi iş yerlerinin yapımı sürecine ilişkin de desteklerimizi yapıyor olacağız. Bu noktada çalışmalarımızı esnafımızdan gelen talepler doğrultusunda yapacağız.

Bakan Murat Kurum, belirledikleri rezerv alanlarda vatandaşların kendi konutlarını yapabilmesi için yürütecekleri çalışmalara ilişkin, "İki katlı şehrin kültürüne uygun, avlulu, buradaki medeniyetimizi, ecdadımızın bize bıraktığı izleri yansıtacak anlayışla yapacağız. Bu planlanmış arazileri de vatandaşlarımızın kendilerinin konut yapması talebine karşı yine satış sürecini de TOKİ Başkanlığımızla yürütüyor olacağız." dedi.

Bakan Kurum, Diyarbakır'ın yükselen Anadolu'nun kalesi olacağını dile getirerek "Tarihi surlarımızda depremden hasar gören yerlerimiz var. Öncesinde burada restorasyonuna başlamıştık. Bakanlığımız, valiliğimiz ve belediyemiz kanalıyla buradaki surların restorasyon sürecini aynı kaldığı yerden devam edecek ve Diyarbakır surlarımız dimdik ayağa kalkacak. Yine buradaki tarihi tescilli camilerimiz, hanlarımız, hamamlarımız; depremden zarar gören ne varsa yine tarihi yapılarımızı da aslına uygun bir şekilde gerek Turizm Bakanlığımız gerek Valiliğimiz gerekse Bakanlığımızın destekleriyle inşallah ayağa kaldıracağız ve tarihi surlarıyla Ulu Camisi'yle peygamber makamları ve türbeleriyle zengin tarihi ve kültürel dokusuyla inşallah Diyarbakır'ımızı hep birlikte ayağa kaldıracağız." diye konuştu. (AA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.