Diyarbakır'daki kadın cinayeti zanlısı ahırda yakalandı

Diyarbakır'daki kadın cinayeti zanlısı ahırda yakalandı
Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde eşini öldürüp, eşinin kız kardeşi ile yakınları ve çocuklarını yaraladıktan sonra kaçan zanlı yakalandı.

TİGRİS HABER - Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada yakalanan zanlı ile ilgili soruşturmanın devam ettiği belirtildi. Açıklamada, "Yenişehir- Hantepe Mahallesinde ikamet eden Mehmet Büyük isimli şahsın, 03 Ocak 2021 tarihinde eşi Süreyya Büyük ve kızı Yağmur Büyük’e şiddet uygulaması üzerine yapılan adli tahkikat sonucunda mağdur anne ve kızı 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında kendi istekleri ile Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi’ne (ŞÖNİM) teslim edilmiştir. Mağdur Süreyya Büyük, 21 Ocak 2021 tarihinde, ŞÖNİM’e vermiş olduğu dilekçe ile ŞÖNİM’den ayrıldıktan sonra, evini Diyarbakır’a taşıması koşuluyla eşi Mehmet Büyük’le anlaşarak 28 Ocak 2021 günü taşınmak maksadıyla Hantepe mahallesine gitmiştir. 28 Ocak 2021 günü saat 13.25 sıralarında, taşınma esnasında eşyaların araca yüklendiği sırada, Mehmet Büyük isimli şüpheli av tüfeği ile eşi Süreyya Büyük’ü öldürmüş, eşinin kız kardeşi Fatma Sever'i ağır, yakını Ebubekir Büyük'ü ve kendi çocukları Azat, Ömer ile Enes Büyük’ü hafif şekilde yaralamış ve olay yerinden kaçmıştır" denildi.

Ahırda yakalandı

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığınca; Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT), Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat unsurlarının da bulunduğu özel ekibin yapmış oldukları çalışmalar neticesinde, şüpheli Mehmet Büyük, 04 Şubat 2021 günü Yenişehir ilçesi Güzel Mahallesinde saklandığı evin ahırında kıskıvrak yakalandı.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.