Diyarbakır’daki kayyum protestoları 52. Gününde

Diyarbakır’daki kayyum protestoları 52. Gününde
Kuzey Suriye’ye yönelik operasyon olasılığının damgasını vurduğu eylemde HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Hülya Alökmen Uyanık, "Savaşın kazananı olmaz, barış ise herkese kazandırır” dedi.

Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir belediyeleri eşbaşkanlarının görevden alınarak yerlerine kayyım atanmasının ardından başlayan protesto eylemleri 52'inci günü geride bıraktı.

Diyarbakır'da Büyükşehir Belediyesi karşısında bulunan Lise Caddesinde süren eyleme Kürdistani partiler, HDP milletvekilleri, belediye eşbaşkanları, belediye meclis üyeleri ve yurttaşlar katıldı.

Türkiye’nin Kuzey Suriye’ye olası askeri harekâtının damgasını vurduğu eylemdeki açıklamayı, HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Hülya Alökmen Uyanık okudu.

‘Geç olmadan Öcalan’la müzakere başlatılmalı’

 Eylemde yapılan açıklamada konuşan HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Hülya Alökmen Uyanık, "Savaşın kazananı olmaz, barış ise herkese kazandırır. Halklarımız açısından geç olmadan savaş politikalarından vazgeçilmesi ve barışın mimarı olan Sayın Öcalan’la açık, şeffaf müzakerelerin başlatılması çağrısı yapıyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.