Diyarbakır’daki kuyumcu vurgununda yeni gelişme

Diyarbakır’daki kuyumcu vurgununda yeni gelişme
Son dakika: Diyarbakır’ın konuştuğu 300 milyonluk kuyumcu vurgunuyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Savcılığa isim listesi gönderdi. Öte yandan 33 mağdur ifade verdi.

TİGRİS HABER- Diyarbakır’da saadet zinciri modeli ile esnaf, emniyet ve üst düzey yargı mensubu ile birçok kamu çalışanlarının birikimlerini toplayarak, “Paranızı işletelim. Size banka faizinin çok üzerinde kar payı verelim” diyerek son 2 yıl içinde 300 milyon liralık dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen vurgunla ilgili dava yeni bir gelişme yaşandı. Yeni soruşturma kapsamında Zülküf ve Zülfikar Ortaç kardeşlere 103 kilo altın, 23 milyon 500 bin Türk lirası ve 700 bin ABD doları kaptıran 33 mağdur ifade verdi.

Mağdurlar şikayetçi olmaya başladı 

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki dava devam ederken, bugüne kadar şikayetçi olmadıkları belirlenen mağdurlar Savcılığa giderek ifade vermeye başladı. Mağdurlar ifadelerinde, “Sanıklar dükkânı kapatıp kayıplara karışınca bize bazı aracılar vasıtasıyla haber gönderip adliyeye gitmememizi istediler. Kendilerinden şikayetçi olmamızın sonucu değiştirmeyeceğini ve kaptırdığımız paraları geri alamayacağımızı, ancak bir süre bekleyip tüm alacaklarımızı ödeyecekleri taahhüdünde bulundular. Biz de hep bir umutla paramızı kurtarmak için bekleyip şikâyetçi olmadık. Ancak bir yılı aşkın zamandır halen zararımız karşılanmadı, bu nedenle sanıklardan şikâyetçiyiz” dediler.

Ek iddianame hazırlanacak

İstanbul, Antalya, Mersin, Diyarbakır ve ilçelerinde yaşayan ve 103 kilo altın, 23 milyon 500 bin Türk lirası ve 700 bin ABD doları kaptıran 33 mağdurun ifadeleri tamamlandıktan sonra 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki dava dosyasıyla birleştirilmek üzere ek iddianame hazırlanacak.

Yazışmalar ortaya çıktı

Vurgunun yaşandığı gün alacaklıların isim listesinin bulunduğu bilgisayar ve hard diskleri kaçırdığı kamera görüntüleriyle tespit edilen ve geçen hafta yakalanıp adli kontrolle serbest bırakılan Cemal Kılıç’ın telefonuyla ilgili Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesinin incelemesi de tamamlandı.

Çok sayıda kişiye havale yapmışlar

Telefonda Kılıç’ın vurgunu yapan sanıklardan Zülküf Ortaç ile aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu çok sayıda kişiye para transferi, EFT ve havale yaptıklarına dair yazışmalar tespit edilerek tutanakla delil olarak yeni soruşturma dosyasına eklendi.

BDDK hazırladığı isim listesini savcılığa gönderdi

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, şirketle bağı olmadığı gerekçesiyle kısa süre önce tahliye edilen Zülküf Ortaç’ın hesap hareketlerinin incelenmesinde, aslında suç örgütünü bizzat organize eden kişi olduğunu belirledi. Zülküf Ortaç’ın hesap hareketleri incelendiğinde para trafiğini bizzat yürüterek milyonlarca liralık havale ve EFT işlemleriyle mal kaçırdığı tespit edildi. Kuyumculuk işinde aktif rol aldığı yeni soruşturmayla birlikte somut delillerle ortaya çıkarıldı. Genişletilen soruşturma kapsamında, BDDK tarafından Başsavcılığa gönderilen yazıda, Zülfikar Ortaç ile Diyarbakır Bölge İstinaf Mahkemesi Ceza Dairesinde görevli bir başkan, Antalya, Mersin adliyesinde görevli hakim ve savcılar ile Yargıtay’da Tetkik hakimliği yapan bazı üst düzey yargı mensupları, emniyet görevlileri ve çok sayıda kamu görevlisinin de aralarında bulunduğu onlarca kişiyle para transferleri, EFT ve havale işlemleri gerçekleştirildiği belirlendi.

Bu kişilerin T.C kimlik numaralarıyla birlikte isim listeleri savcılığa gönderildi. (Kaynak: Sabah)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.