Diyarbakır’daki Mevlit etkinliği krize neden oldu

Diyarbakır’daki Mevlit etkinliği krize neden oldu
 Özel Haber
Peygamber Sevdalıları Vakfı'nın Diyarbakır'da 28 Nisan tarihinde Newroz alanında düzenleyeceği "Mevlit" etkinliği, Peygamber Sevdalıları Vakfı ile DEM Partili Büyükşehir Belediye arasında krize neden oldu.

Mehmet TÜRK

TİGRİS HABER - Peygamber Sevdalıları Vakfı'nın Diyarbakır'da 28 Nisan tarihinde Newroz alanında düzenleyeceği "Mevlit" etkinliği, Peygamber Sevdalıları Vakfı ile DEM Partili Büyükşehir Belediye arasında krize neden oldu. Peygamber Sevdalıları Vakfı, etkinlik için Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nden ücretsiz otobüs seferi talebinde bulunduğu ve bu taleplerinin ret edildiği iddialarına karşı DEM Partili Büyükşehir Belediyesi yaptığı açıklamada, iddianın asılsız olduğunu savundu.

Peygamber Sevdalıları Vakfı Mevlid-i Nebi Tertip Komitesi Üyesi Ercan Fidan, 28 Nisan pazar günü düzenleyecekleri Mevlit etkinliği için büyükşehir belediyesinden ücretsiz otobüs seferleri talebinde bulunduklarını ancak bu taleplerinin belediye yönetimi tarafından red edildiğini söyledi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı ile yaptıkları görüşmeyle ilgili dün açıklama yapan Ercan, "Diyarbakır gibi büyük bir şehirde, iki milyona yakın insanın yaşadığı bir kentte, elbette mülki amirlere ve yerel yöneticilere de görevler düşmektedir. Herkes ve tüm kurumlar, toplumun değerleri ile barışık yaşamak zorundadır. Ama maalesef bu bilinçten uzak yöneticiler olduğunu görüyoruz. 5 Nisan 2024 tarihinde, Newroz Parkı miting alanında düzenleyeceğimiz program için Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığına, belediye otobüslerinin tahsis edilerek, ücretsiz yolcu taşınması için başvuruda bulunduk. 10 gün boyunca cevap alamayınca 15 Nisan tarihinde Belediye yetkilileri ile yüz yüze görüştük. Bir gün sonra aldığımız cevap, yerel yöneticilerin idare ettikleri kentin değerlerinden ne kadar uzak olduğunu gösterdi. Peygamberler ve sahabeler şehrinde düzenlenecek Mevlid-i Nebi etkinliğine Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin otobüs tahsis etmeyeceğini öğrendik. Kararın gözden geçirilmesini, Diyarbakır halkının miting alanına ücretsiz taşınması için gerekenin yapılmasını istiyoruz" dedi.

Gereken hazırlıklar yapıldı

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği de bugün yaptığı yazılı açıklamada, Peygamber Sevdalıları Vakfı yetkililerinin açıklamalarına yanıt verdi. İddiaların asılsız olduğu belirtilen belediye açıklamasında, "Son günlerde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığımız hakkında ücretsiz otobüs tahsis edilmediği iddiasıyla ilgili asılsız bir kampanya yürütülmektedir. Gerek sosyal medya mecralarında gerekse yazılı basına verilen demeçlerde yapılan açıklamalar gerçekten uzak, Diyarbakır Büyükşehir Belediyemizi yıpratmaya dönük çabaların ürünüdür. Belediyemizin yetkili birimleri ile 28 Nisan Pazar günü Newroz Alanında yapılacak etkinlik için bazı görüşmeler yürütülmüş olup görüşmeler sonucunda bazı konularda mutabakata varılmıştır. Şöyle ki; Etkinlik sonrası Newroz alanının temizliğinin yapılması, Jeneratörlerin bulundurulması ve teknik desteğin sunulması, halkın temel ihtiyacı olan seyyar tuvaletlerin kurulması, gibi hizmetlerin sunulacağı görüşülmüştür. Ücretsiz otobüs tahsis edilmesi ile ilgili talebin en azından şimdilik karşılanamayacağı gerekçeleriyle, ilgili kişi ile paylaşılmıştır. Görüşmelerde yerel yönetimlerin devralmasından sonra 70 adet arızalı aracın tespit edildiği, bir kısmının başka yerlerde görevlendirilmiş olması ve kent ulaşımının aksamaması için en azından şimdilik bu talebin karşılanamayacağı ele alınmıştır. Elbette gerekli koşulları sağlama konusunda çabalarımız devam etmektedir. Yerel yönetim anlayışımız herkese eşit, adil ve şeffaf hizmet vermeyi kendisine ilke edinmiştir. Kuşkusuz önümüzdeki beş yıl boyunca bu ilkelerden taviz vermeden çalışmayı sürdüreceğiz" bilgilerine yer verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum