Diyarbakır’daki mezarlıklar çamur içinde

Diyarbakır’daki mezarlıklar çamur içinde
Diyarbakır’ın en eski mezarlıklarından biri olan Yeniköy mezarlığı çamurdan geçilmiyor. Vatandaşlar çamur içinde mezarlıkları ziyaret ediyor.

TİGRİS HABER- Diyarbakır’da iki gün etkili olan sağanak yağış hem şehir merkezinde hem de mezarlıklarda ciddi sıkıntılara neden oluyor. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin yetki ve sorumluluğunda bulunan Yeniköy Mezarlığı iki günlük yağışların ardından çamur yuvasına döndü. Vatandaşlar, çamur içinde mezarlık ziyaretlerini yapıyor.

mezarlik2.jpg

Halkın parası nereye gidiyor?

Ancak mezarlıkta yapılan parke döşemesi ve alt yapı çalışmalarının ne kadar baştan savma yapıldığı bu görüntülerle bir kez daha ortaya çıktı. Vatandaşın parasıyla yapılan çalışmaların doğru temelde yapılmaması hem israfa neden oluyor hem de vatandaşı mağdur ediyor. Mezarlıkta parke taşı döşenmesine rağmen çevre düzenlemesinin eksik yapılması işin formalite yapıldığını ortaya koyuyor.

Büyükşehir’e çağrı

Büyükşehir Belediyesine seslenen vatandaşlar, “Belediye burayı kente yakışır hale getirmelidir. Parke düşenmiş ama buna rağmen her taraf çamurdan geçilmiyor. Parke döşemekle sorun çözülmez. Çünkü çalışmalar eksik yapılmış. Umarım sorun çözülür, yoksa bu kış çamur içinde mezarlık ziyaretlerimizi yapmak zorunda kalırız."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum