Diyarbakır’daki özel Okul mağdurları: Çocuklarımızın geleceği ile oynamayın

Diyarbakır’daki özel Okul mağdurları: Çocuklarımızın geleceği ile oynamayın
Diyarbakır’da yaklaşık 1200 veli Özel Maarif Mozaik Koleji tarafından mağdur edildiğini belirterek açıklama yaptı.

TİGRİS HABER- Diyarbakır’da yaklaşık 1200 veli Özel Maarif Mozaik Koleji tarafından mağdur edildiğini belirterek açıklama yaptı. Aileler, almadıkları bir hizmet nedeniyle bankalara borçlandırıldığını belirterek, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu’na sorunun çözümü için çağrıda bulundu. Aileler, Diyarbakır Milli Eğitim Müdürlüğünün yeterli denetimleri yapmamasını ise eleştirdi.

Diyarbakır’da almadıkları bir hizmet için bankalara borçlandırılan özel Maarif Mozaik Koleji mağdurları yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada şunlara dikkat çekildi, “Diyarbakır ilinde önceden Maarif Mektebim okulları daha sonra Maarif Mozaik Okulları olan bu kurumda Mart ayındaki Pandemi ile birlikte eğitim ve öğretime ara verildi. Bilindiği gibi daha önce Antalya’da yaşanan özel okul olayının bir benzerini burada yaşamaktayız. Son iki yıldır düzensiz ve eksik yatırılan öğretmen maaşları ve 6 aydır maaşları verilmeyen öğretmenlerin durumu ile okul mülk sahibinin alacaklarına mahsuben ihtiyarı tedbir kararı okulun mali tablosunu ortaya koymaktadır. 2020-2021 Eğitim Öğretim ücretlerini 1200 öğrencisinden alan okul yönetimi, velileri almadıkları ve alması zor gözüken bir hizmet için bankalara borçlandırmış ve yasal olmayan durumlarla biz velileri karşı karşıya getirmiştir. Çocuklarımızın geleceği ile oynayan ve biz emekçi insanların alınteri ile kazandığı paralara göz diken istismarcıların peşini bırakmayacağız. Okul ortaklarından bilindiği gibi Haşim Mertoğlu’nun yaptığı basın açıklamasından hemen sonra Okul ile olan tüm ilişkisinin sona erdiğini ifade etmiştir. Burada sorulması gereken sorular vardır.

1- 2020-2021 Eğitim Öğretim yılına ait toplanan ücretlerin bankadan çekildiği ve kasanın boş olduğu ifade ediliyor?

2-MEB bakanlığı özel okullara neden sadece idari yönden bir soruşturma başlatıyor. Mali olarak tüm özel okullara neden veli teminat güvencesi sistemi getirilmiyor?

3- 5-6 aydır maaş alamayan öğretmenlerimizin yaptığı sözleşmeler yok hükmündedir

4-Kayıt silmesine rağmen alması gereken ücreti alamayan velilerin durumu ne olacaktır?

5- Bankaya ödeme yapmaya devam eden velilerin ödemeleri neden durdurulmuyor?

6- Bu işte ben yokum diyerek bu kadar insanın hakkını gasp etmek hukuk ve adalet önünde bir karşılığı yok mu?

Sonuç olarak biz veliler olarak bu sorunun muhatabı olarak en başta Milli Eğitim Bakanlığı ve diğer devlet kurumlarını göreve çağırıp mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. Çocuklarımızın geleceği ile oynamayın” ifadelerine yer verildi.

Haşim Merdoğlu açıklama yaptı: Kimseyi dolandırmadım

Bu arada veliler ile okul yönetiminin karşı karşıya gelmesi üzerine dün okulun yönetim kurulu başkanı Haşim Merdoğlu velilerle bir araya gelerek, basın açıklaması yapmıştı.

hasim-merdoglu.jpg

Merdoğlu yaptığı açıklamada ,Gördüğünüz gibi sosyal medyadaki bir algının velilerimizi ne hale getirdiğini hep beraber görüyoruz. Elbette ki pandemi sürecidir. Ülke genelinde hepimiz sıkıntıları biliyoruz. Bu kurumun da maddi sıkıntıları mevcuttur. Gerek içeride olan 2-3 kira ödemelerimiz, gerekse personel maaşlarımız gecikmededir. Bu süreçte böylesi gecikme ve sıkıntılar son derece normaldir. Biz de yaşanan durum bu iken son 24 saatte kasti olarak özellikle Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu ağabeyim üzerinden bazı algılar oluşturulmaya çalışıldı. Onun üzerinden bana saldırılar yapıldı. Benim üzerimden kendisine saldırılar yapıldı. Buradaki amaç ve kasıt zaten bellidir. Benim bu şekilde hedef alınmamda bir kasıt ve komplo vardır. Velilerimizi bu şekilde örgütleyip okulumuza saldırtıyorlar. Hiçbir öğretmenimiz kurumundan ayrılmış değil. Sözleşme imzaladıklarımızın haricinde sözleşme imzalamadığımız 30 personelimiz var. Bu sıkıntılar sürerken nedense son 24 saatte böyle bir algı oluşturuldu. Sadece şahsım hedef alındı ve Bağlar Belediye Başkanı olan abim Hüseyin Beyoğlu da bu kurumun ortağıymış gibi hedef alındı. Burada 200 insan çalışıyor. Bunlar öyle ya da böyle evlerine ekmek götürüyorlar. Ben bu süreçte kirada oturuyorum, evimi de sattım, bindiğim arabamı da sattım, sırf pandemi döneminde azar azar da olsa çalışanların maaşlarını ödeyebilmek için yaptım. Bütün bunların karşılığı bu olmamalı. 30 yıldır eğitim camiasının içindeyim ve ticaret yapıyorum, Allah'a şükürler olsun kimseyi dolandırmadım. Dolandıran kişi, 20 milyon TL buraya yatırıp 300, 500 ya da 1 milyon TL öğrenci parasını alıp kaçan adam değildir. Kurum devam ediyor. 17 Ağustos'ta eğitim öğretime başlayacaktır ve zaten başlamalıdır. Fakat velilerimizin bu tür düşüncelerinin değişip değişmemesi hepimizin elindedir. Velilerimizle birlikte bu kuruma sahip çıkarsak bu sorun çözülecektir ama velilerimiz bu panikle kayıt silmeye kalkışırsa, elbette ki bu kurumu biz 24 saat içerisinde batırırız. Bu tür haberleri yapanlar hakkında hukuki süreci başlattık ve suç duyurusunda bulunduk. Velilerimizin tek bir kuruşu, yani önümüzdeki yıl için ödedikleri bedeli hiçbir şekilde bu kurum nezdinde kaybolmayacaktır” şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.