Diyarbakır'daki STK’lardan Amedspor'a sahiplenme çağrısı

Diyarbakır'daki STK’lardan Amedspor'a sahiplenme çağrısı
Diyarbakır iş dünyası ve STK’lardan Amedspor’a destek çağrısı geldi. STK’lar tarafından yapılan orak açıklamada, “Gün her anlamda birlik olma, kenetlenme ve biz olma günüdür.   ‘Amedspor sensin’, birlikte başaracağız” vurgusu öne çıktı.

Diyarbakır Ticaret Odası (DTSO), Diyarbakır Sanayici ve İş İnsanları Derneği (DİSİAD), Güneydoğu Tekstil Sanayi ve İş İnsanları Derneği (GÜNTİAD) ve Diyarbakır Barosu başta olmak üzere Diyarbakır’da bulunan STK’lar Amedspor’a destek amaçlı startı verilecek olan forma kampanyasına yönelik basın açıklaması yaptı.

Amedspor tesislerinde yapılan açıklamaya, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil, Diyarbakır Barosu Başkan Cihan Aydın, DİSİAD Başkanı Burç Baysal,  DTSO Kadın Meclisi sözcüsü Sevim Vural, Diyarbakır Muhasebeciler Odası Başkanı Mustafa Vural, eski Amedspor Kulüp Başkanları Nurullah Edemen, İhsan Avcı, Ali Karakaş ve Amedspor Kulüp Başkanı Metin Kılavuz katıldı.

amedspor-destek-stk.jpg

Amedspor Kulüp Başkanı Metin Kılavuz tarafından okunan ortak açıklamada, “‘Amedspor sensin’, birlikte başaracağız!” başlığı altında yapılan ortak açıklamada, Amedspor’u sahiplenme çağrısı yapıldı.

Diyarbakır iş insanları ve STK başkanları da Amedspor’a desteklerini ifade ettiler.

Amedspor’un yanındayız

Ortak açıklamada, “Medeniyetlere beşiklik etmiş kadim kent Diyarbakırımızın gözdesi ve şehrin sportif anlamda en üst organizasyonu olan Amedspor zorlu süreçlerden geçiyor. Böylesi zor bir dönemde kentin Sivil Toplum Kuruluşları tarafından sahiplenilmesi çok anlamlı ve tarihi bir görevdir. Bizler kentteki STK’lar olarak Amedspor’un içinde bulunduğu zorlu süreçte desteğimizi açıktan ifade ediyor, kulübün yaşadığı tüm sorunlar karşısında dayanışma kararlılığımızın altını çiziyoruz” denildi.

Diyarbakırlı STK’lar Amedspor’a sahip çıkmalı

Amedspor’a yönelik verilen cezaların hukuksuzluğuna değinilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Diyarbakır ve Bölgenin göz bebeği olan Amedspor kulübüne yönelik sistematik hukuksuzluklar, verilen haksız cezalar maalesef spordaki rekabet duygusunu zedeleyen bir noktaya taşınmıştır. Amedspor dünyada ve Türkiye’de eşi benzeri görülmeyen taraftar yasakları ile cezalandırılarak adeta eli kolu bağlı hale getirilmeye çalışıldı. Artık Amedspor’a verilen cezaların sayısını tutmakta zorlanır hale geldik.  Amed Sportif Faaliyetler kulübü her hafta hakkaniyete, hukuka aykırı yeni bir yasak ile karşı karşıya bırakılırken, spor bileşenleri,  taraftarlar, STK’lar bu haksız hukuksuz yaklaşımlara yüksek sesle tepkisini göstermeli, Amedspor’un yanında durarak kulübe desteğini ifade etmelidir.”

‘Spordaki rekabet, eşitlik ilkesi, Amedspor söz konusu olunca rafa kaldırılıyor’

Amedspora’a verilen seyirci yasağına değinilen açıklamada, “Amedspora’a deplasmanda verilen taraftar yasakları gösteriyor ki, spordaki rekabet, eşitlik ilkesi, Amedspor söz konusu olunca rafa kaldırılıyor. Bir takımın deplasmanda taraftarından yoksun bırakılmasının ne sporla ne sporun kardeşlik ilkesiyle ne de hukukla bağdaşır bir yanı yoktur. Amedspor’a verilen deplasman yasakları artık rutine bağlanır oldu. Kulüp en son 77’inci deplasman yasağını almıştı. Amedspor’a uygulanan seyirci yasakları sadece deplasmandan da ibaret değildir. Yine, Amedspor iç sahada da seyirci yasakları ile karı karşıya kalıyor. Kulübe, yöneticilerine verilen para cezaları, hak mahrumiyetleri vs. tüm bunların ne hakkaniyetle ne de gerçeklikle bir bağı bulunmamaktadır. Amedspor’a yönelik baskıcı uygulamalara son dönemde maalesef hakemlerin de katıldığını üzülerek görüyoruz. Gümüşhane maçı, hakemlerin olumsuz ve taraflı yaklaşımına bir örnektir. Haksız yere gösterilen kartlar ve verilen penaltılar hakemlerin tarafsızlığını gölgeleyen yaklaşımlar olarak karşımıza çıktı. Amedspor’a karşı tahammül sınırlarını zorlayan yaklaşımlar saha içiyle de sınırlı kalmadı ve yedek kulübesinde bekleyen yardımcı antrenöre ve kulüp müdürüne de kırmızı kart gösterilebildi. Bütün bu yaklaşımlar hakemlerin tarafsızlığına ciddi şekilde gölge düşürmüştür” diye belirtildi.

Amedspor’a ceza üstüne ceza

PFDK’nın Amedspor’a verdiği cezaların hakkaniyetle bağdaşmadığının belirtildiği açıklamada, şunlar ifade edildi: “Amedspor’a kesilen para cezaları astronomik rakamlara ulaşırken, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Amedspor’a ceza üstüne ceza yağdırmada rekora koşuyor. PFDK, en son Gümüşhane spor maçı sonrası Disiplin Kurulu'na sevk edilen kulüp müdürü Eyyüp Turhan'a 5.750 TL para cezası ve 15 gün hak mahrumiyeti, antrenörümüz Süleyman Arpa'ya ise 3.000 TL para cezası ve 3 resmi maçtan hak mahrumiyeti cezası verdi.”

‘Amedspor’u yarına taşımak yaşatmak değerli ve anlamlı bir çabadır’

Sporun dostluk ve kardeşlik ilkesine işaret edilen açıklamada, “Her şeye rağmen şunu ifade etmek isteriz ki, futbol, sahada güzeldir. Rekabet, eşitlik yeşil sahaların olmazsa olmazıdır. Dostluk, kardeşlik sporun ruhudur ve buna gölge düşürecek nitelikteki davranışların yeşil sahalardan uzak olmasını dileriz. Amedspor gerek Türkiye gerekse de bölgede spora önemli, güzel hizmetler veren bir kulübümüzdür. Amedspor’u yarına taşımak yaşatmak değerli ve anlamlı bir çabadır. Amedspora’a destek olma zamanıdır” vurgusu öne çıkarıldı.

Amedspor şahsında bir kent cezalandırılıyor

Amedspor’a kesilen cezaların kulüple sınırlı kalmadığı, sonuçlarının kentin bütününe etki ettiği belirtilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı: “Gerek Amedspor gerekse de sportif etkinlikler kendinden menkul organizasyonlar değildir. Amedspor Türkiye’nin 4 büyük takımının taraftar kitlesi ile eş değerde bir taraftara sahip büyük bir kulüptür. Amedspor’un maçlarına yoğun bir ilgi söz konusu ve her maçta on binlerce taraftar maçları takip edebilmek için harekete geçiyor. Futbol karılaşmalarında taraftarların maça olan ilgisi beraberinde kent ekonomisine bir canlılık kazandırıyor. Amedspor maçlarındaki taraftar yasağı sadece kulübe değil kent ekonomisine de bir darbe vuruyor. On binlerce taraftarın stadyumu doldurması demek, ulaşımdan ticarete, konaklamadan kentin tanıtımına her alanda ciddi bir kitle sirkülasyonu sağlıyor. Bir maçın seyircisiz oynanması kentin ticaretinin, ekonomisinin, tanıtımının sekteye uğraması anlamına geliyor. Yani, maç yasaklarıyla sadece Amedspor cezalandırılmıyor, bir bütün olarak kentin gelişim dinamikleri bundan büyük zarar görüyor.”

amedspor-destek-forma.jpg

Amedspora’a destek zamanı

Amedspor’a sahip çıkılmasının gerektiğinin altı çizilen açıklamada, “Diyarbakır’daki Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ve iş insanları olarak Amedspor’a destek olmak gerektiğinin altını çiziyor, tüm halkımızı, sporseverleri Amedsporla dayanışmaya çağırıyoruz.  Tüm taraftarlarımız, iş insanlarımız, STK’lar Amedspor’a elinden gelen her türlü desteği sağlamalıdır. Kulübün maçlarını takip etmek, formalarını, fularlarını, bayraklarını alarak takımın yanında olmak her zamankinden daha büyük önem kazanmıştır. Amedspor’un nefesini yeşil sahlardan kesmek isteyenlere verilecek en güzel yanıt takıma sahip çıkmaktır. Amespora’a karşı takınılan haksız, hukuksuz yaklaşımları boşa düşürmek için gücümüzü birleştirelim” denildi.

“‘Amedspor sensin’, birlikte başaracağız”

Açıklamada son olarak Amedspor kulübüne destek çağrısına duyarlılık gösteren kişi, kurum ve taraftarlara teşekkür edilerek, “Gün her anlamda birlik olma, kenetlenme ve biz olma günüdür.   ‘Amedspor sensin’, birlikte başaracağız” diye vurgulandı.

Açıklamada Amedspor formaları giyilerek toplu fotoğraf çekimi yapıldı.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.