Diyarbakır’daki tarihi mekanlara ziyaretçi akını!

Diyarbakır’daki tarihi mekanlara ziyaretçi akını!
Güzel havayı fırsat bilen Diyarbakırlı vatandaşlar tarihi mekanlara akın etti.

Tigris-Haber Dicle Vadisi üzerinde yer alan Diyarbakır’ın tarihi yerlerinden biri olan On Gözlü Köprü, tarihi Ulu Cami, Hasan Paşa Hanı ve Hazreti Süleyman Camisi hafta sonları ziyaretçi akınına uğruyor. Sonbaharın güzel güneşli bir gününü fırsat bilen Diyarbakırlılar soluğu bu tarihi mekanlarda alıyor. Tarihi Ulu Cami'ne gelen vatandaşların 'güneş' keyfi ilginç görüntülere neden oldu. 

Öte yandan yeni evlenenlerin fotoğraf çekmek için sıklıkla kullandığı mekanlardan olan tarihi köprü, yediden yetmişe herkesi ağırlıyor. Köprü girişinde davul zurna çalanlar ziyaretçilere keyifli anlar sunuyor.

dsc_2999-001.jpg

 Tarihte Dicle Köprüsü, Silvan Köprüsü ve Mervani Köprüsü olarak da anılan On Gözlü Köprü’nün boyu 18 metre, uzunluğu 178 metre, genişliği ise 5 buçuk metre. Diyarbakır’ın bazalt taşlarından inşa edilen ve Mardin Kapı’ya 3 kilometre uzaklıkta bulunan köprü, Kırklar Dağı'na ulaşımı da sağlıyor. 1065 yılında Mervaniler döneminde yapıldığı belirtilen köprü, kimi kaynaklara göre ise 6’ncı yüzyılda inşa edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.