Diyarbakır’daki yerel marketler indirim yapmadı

Diyarbakır’daki yerel marketler indirim yapmadı
Hükümetin gıda fiyatlarında yaptığı KDV indirimi, Diyarbakır’da fiyatları düşürmedi. Yumurtanın kolisi, zincir marketlerde 39.90 lira iken, yerel marketlerde 46.99 liraya satılıyor.

Mahsum Rençber

TİGRİS HABER - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, temel gıda ürünlerindeki KDV’nin yüzde 8’den bire indirildiği açıkladıktan sonra karar Resmi Gazetede yayımlandı. Buna göre, pirinç, makarna, et, balık, süt ve süt ürünleri, peynir, yumurta, yemeklik yağlar, meyveler, sebzeler, kuruyemişler, bakliyat çeşitleri, şeker ve şekerli ürünler, çay, kahve, su gibi ürünlerde KDV oranı yüzde 8’den bire çekildi.

Yereller fiyatları düşürmedi

KDV indirimine rağmen Diyarbakır’daki yerel marketlerde, en ucuz protein olarak bilinen yumurtanın fiyatı düşmedi. Zincir marketlerin raflarında yumurta fiyatları 40 lira iken, yerel marketlerde 45 TL hatta, 47 TL ye kadar çıkıyor.

Zincir marketlerde 39.75’ten başlayan fiyatlar, Diyarbakır’ın yerel markası olan marketlerde, 39,99, 46,99, 39, 45, 44,65 liraya satılıyor.

Zamlardan dolayı alım gücü düşen ve mağdur olan vatandaşlar, duruma tepki gösterdi. Belediye ve Ticaret İl Müdürlüğü’nün denetimleri sıklaştırmasını istedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.