Diyarbakır’dan Yıldırım geçti

Diyarbakır’dan Yıldırım geçti
1907 Pota 1907 Okul" Projesi kapsamında pota açılışı yapmak üzere Diyarbakır'a gelen   Aziz Yıldırım, kentteki spor adamları,protokol ve üyelerle yemekte bir araya geldi.

 

 

 

Aziz Yıldırım,Diyarbakır’da çeşitli ziyaretlerde bulundu.

Ziyaretler esnasında Aziz Yıldırım’a Başkanvekili Mithat Yenigün, Genel Sekreter ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu, Kadıköy Şube Başkanı İlyas Bulcay, Dernekler  Sorumlusu Murat Boyraz ile futbol altyapı idarecileri Kemalettin Şentürk ve Saffet Akbaş eşlik etti.

Aziz Yıldırım ve yöneticilerimiz gün boyuncu sırasıyla; Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan ve Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Halis Zafer Koç'u makamlarında ziyaret etti.

Vali Güzeloğlu İle Buluştu

Valilik ziyaretinde Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ile bir sohbet gerçekleştiren Aziz Yıldırım, Diyarbakır’a gitme amaçlarının, 1907 Okul 1907 Pota projesi kapsamında kurulan potanın açılışı olduğunu söyledi. Diyarbakır’dan 280 tane müracaat olduğunu ve hepsini gerçekleştireceklerini de belirten Başkan, bu müracaatların 30 tanesini de 1 ay içerisinde tamamlayacaklarını sözlerine ekledi.

‘Diyarbakır Çok Güzelleşmiş’

Diyarbakır’a en son 2010 yılında gittiğini hatırlatan ve o zamanlarda gördüğü manzaranın çirkin olduğunu ifade eden  Aziz Yıldırım, “Daha önce maçlara da geldik. Burada gördüğümüz manzara çirkindi. O zamanki belediye anlayışı, sokakların hepsi çamur içinde, yolların, kaldırımların yapılmaması, insanların o şartlar içerisinde yaşamasını sağlayıp, ‘Devlet bu katkıları yapmıyor’ diye gerektiğinde Avrupa’ya şikayetlerini duyuyorduk. Bu sefer geldiğimizde gördüğümüz manzarada; batıdaki şehriler gibi yollar, güzel binalar, iş merkezleri yapılmış. Bunlar ilk gözlemlediğim olumlu şeyler. Önce devletin buraya yatırım yapması lazım, sonra da Diyarbakırlı olsun ya da olmasın Türk iş insanları yatırım yapmalı. Bunun öncülüğünü devlet yapmalı ki iş insanları o güvenceyi görebilsinler. Şu anki durumun yüzyıllarca devam edebilecek bir pozisyona geldiğine iş insanları ikna olmalı ki buraya yatırım yapsınlar. Buradan herkesi çağırıyoruz; Herkes gelsin, memleketli olsun olmasın, buraya teşvikler veriliyor. Yalnız bölgesel olarak değil tüm Türkiye kapsamında yapılacak özel işlerle ilgili çıkan teşvikler de var. Katılım yapalım, Diyarbakır’ı ülkemize yeniden kazandıralım” dedi.

‘Diyarbakır Değişim İçinde’

Vali Hasan Basri Güzeloğlu ise,  Aziz Yıldırım ve beraberindekileri ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduklarını dile getirdi. Aziz Yıldırım’ın ve beraberindeki heyetin Diyarbakır’daki değişimi, gelişimi ve bu anlamdaki olumlu yönde değişen süreci gözlemlemesinden ayrıca mutluluk duyduğunu da sözlerine ekleyen Güzeloğlu, “Sizlerin yaptığı çalışmalar bizim de çalışmalarımıza katkı sağlıyor. Türk Sporuna mal olmuş bir kişiliksiniz. 4. defa Yılın Spor Adamı ödülünü aldınız. Fenerbahçeli olarak orada olmanız Diyarbakırlı hemşehrilerinizi de mutlu ediyor. Diyarbakır köklü bir geçmişin, insanlık tarihinin, bilinen bütün medeniyet süreçlerinin tanığı olan bir kadim şehir. Bu köklü ve güçlü birikim; insanına, taşına, sokağına, sofrasına sonuna kadar yansımıştır. Ayrıca Diyarbakır şüphesiz inancımızın çok aziz bir şehridir. Bu köklü birikim; kültüre, tarihe, ilime, edebiyata, sanata yansımış, Diyarbakırlı her bir şahsın geçmişinden bugüne taşıdığı çok önemli bir miras olmuştur. Ayrıca sadece Türkiye’nin değil, Orta Doğu için de çok stratejik bir yönetim merkezidir. Türkiye’nin her tarafında olduğu gibi Diyarbakır’da da sağlanan huzur ve güven ortamıyla sosyal ve ekonomik yönden çok hızlı kalkınması ve hedeflerine ulaşması çok önemlidir. ” diye konuştu.

Ziyaretlerde Yıldırım  ve beraberindekiler,  il mülki  erkanından Diyarbakır hakkında bilgi alırken, onlara  imzalı Fenerbahçe forması hediye ettiler. İl idarecileri de Başkanımıza çeşitli yöresel hediyeler takdim etti.

  Sur'u Gezdiler, Fenerbahçe Spor Okulunu Ziyaret Ettiler

Ardından Diyarbakır'ın tarihi ilçesi Sur'u gezen Yıldırım ve beraberindekiler  daha sonra Spor Okullları Koordinatörü Banu Dizdar ile Fenerbahçe Basketbol ve Voleybol Okulu'nu ziyaret ettiler.

Öğrenciler tarafından coşkuyla karşılanan Aziz Yıldırım, ardından çocukların gösteri maçını izledi. Ziyaret toplu fotoğraf çekimiyle de sona erdi.

Yemekte Bir Araya Geldiler

Aziz Yıldırım ve yöneticiler, günün sonunda Diyarbekirspor Kulübü Başkanı Bilal Kadayıfçıoğlu’nun  ev sahipliğinde düzenlenen akşam yemeğine katıldı.

Yemeğe Yıldırım’la beraber  Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Galip Ensarioğlu, İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, Başkanvekilimiz Mithat Yenigün, Genel Sekreter ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu, Kadıköy Şube Başkanı İlyas Bulcay, Dernekler  Sorumlusu Murat Boyraz ile çok sayıda taraftarımız katıldı.

Yemeğin ardından Diyarbekirspor Kulübü Başkanı Bilal Kadayıfçı, Yıldırım’a Diyarbakır motiflerinin yer aldığı bakır tabak hediye verirken, organizasyon toplu fotoğrafla sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.