Diyarbakır’ın ciğerci 'ablası'

Diyarbakır’ın ciğerci 'ablası'
Önceleri mikrokredi desteğiyle seyyar tezgâh kurarak ciğer kebabı satan, ailesinin geçimini bu yolla sağlayan Yasemin Ayverdi Gülseran, zaman içinde işlerini büyüttü, kendisine ait işyeri açtı.

TİGRİS HABER - Yasemin Ayverdi Gülseran, ev kadını iken çocuklarına daha iyi bir gelecek sağlamak için çalışmaya karar verdi. Mikrokredi desteği ile seyyar bir tezgâh alan Gülseran, gündüz ev işleri ile ilgilendi, gece ise açtığı tezgâhta ciğer kebabı satarak aile ekonomisine katkı sunmaya başladı.

Kebapları çok beğenilen ve kazancı günden güne artan Gülseran, en büyük hedefini gerçekleştirerek dükkân açtı. Merkez Yenişehir ilçesindeki Lice Caddesi'ndeki iş yerinde eşi ile çalışan Gülseran, biri kadın 2 kişiye daha istihdam sağladı.

"Ayakta kalmayı tercih ettik"

Gülseran, iş hayatına atılırken cebinde 11 lira olduğunu, azmettiklerini, büyük bir cesaret örneği göstererek yeni tip koronavirüs ile mücadele sürecinde dükkân açtığını söyledi. Salgın sürecinde devletin esnafa sağladığı destek ile işini sürdürdüğünü belirten Gülseran, "Devlet desteğiyle taksitlerimin bir kısmını hafifletmeye başladım. Bu süreçte kar etmektense ayakta kalmayı tercih ettik." dedi.

Paket servisinde en çok talebin seyyar tezgâhta çalıştığı dönemdeki müşterilerinden geldiğini anlatan Yasemin Ayverdi Gülseran Gülseran, "Bir işe atılmadan önce bitmeyecek, devamı gelecek bir meslek seçmek gerekir. Ciğer deyince Diyarbakır akla gelir. Diyarbakır'ın ciğeri biter mi, bitmez. Ben de Diyarbakır'ın yerlisiyim. Ciğeri çok seviyorum. Haliyle bu işe bir girelim dedik" diye konuştu.

gulseren-tigris1-001.jpg

"Bütün tabuları yıktım"

Gülseran, çocuklarının geleceği için çalıştığını anlatarak, birçok kadında da bu cevherlin saklı olduğunu ancak bunu ortaya çıkaracak fırsatı bulamadıklarını belirtti. Gülseran, işini severek yaptığını aktararak, "Hiçbir kadın bir erkeğin cüzdanına bağlı kalmamalı. Çok iyi çocuk büyüten kadından daha iyi çocuk bakan bir baba da görmüşümdür, bir adamdan daha iyi çalışıp eve ekmek getiren kadın da görmüşümdür. Yapabileceğine inan, yaparım de, yola çık, gerisi zaten geliyor" ifadelerini kullandı.

"Kadın olarak her şeyi yapabileceğinize inanın"

Başka kadınları da bu sektörde görmek istediğini belirten Yasemin Ayverdi Gülseran, şu değerlendirmede bulundu:

"Diyarbakır'ın belki de Güneydoğu'nun tek kadın ciğercisiyim. Tek kalmak istemiyorum. Kadın olarak her şeyi yapabileceğinize inanın. Ciğer denilince hep erkekleri görmüşüzdür ocak başında. Kadının yapamayacağı gibi bir algı var. Burada en iyisini yapmaya çalışıyorum. Olumsuzluklar oldu, hepsini olumluya çevirdim. Gayet iyi, güzel gidiyor."

gulseren-tigris.jpg

Müşteriler memnun

Müşterilerden Semih Güzel, Diyarbakır'da ciğer yemek istediğinde Yasemin ustanın yaptığı kebabı tercih ettiğini söyledi. Cemil Söğüt de Yasemin ustanın hazırladığı ciğer kebabı çok lezzetli bulduğunu ifade ederek, "Sürekli geldiğim bir yer. Nasıl hazırlandığını gördüğüm için burayı tercih ediyorum" dedi.

 

 

Kaynak:Anadolu Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum