Diyarbakır’ın eğitim hayatı toplantısında öne çıkan başlıklar

Diyarbakır’ın eğitim hayatı toplantısında öne çıkan başlıklar
Eğitim-Bir-Sen Diyarbakır Şubesi, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İsrafil Kışlalı’nın katılımıyla İlim Yayma Cemiyeti Diyarbakır Şubesi’nin ev sahipliğinde ‘Eğitim Platformu Bileşenleri’ konulu istişare toplantısı gerçekleşti.

TİGRİS HABER - Eğitim-Bir-Sen Diyarbakır Şubesi, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İsrafil Kışlalı’nın katılımıyla İlim Yayma Cemiyeti Diyarbakır Şubesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen ‘Eğitim Platformu Bileşenleri’ konulu istişare toplantısında Diyarbakır’ın eğitim hayatı ve imam hatip okulları masaya yatırıldı. Toplantıda, ‘İmam Hatipler tabela okulu olmaktan kurtarılmalı’ görüşü öne çıktı.

Özellikle uyuşturucu bağımlılığı ve önleyici tedbirlerin konuşulduğu toplantıda konuşan Yeşil Yıldız Bağımlılıklarla Mücadele Derneği Başkanı Yahya Öger, Pandemi sonrası Gençliğin ciddi manada hayal kırıklıklarını yaşadığını ifade ederek, sorun ve önerilerini şöyle sıraladı: “Umutlarını yitirmiş, gelecekten beklentisiz ya da emeksiz bir şekilde hayata atılıp biran önce para kazanmanın peşine düşmüş, okumakla bir yere gelemeyeceğini dile getiriyor. Antidepresan kullanımı artmış, İntihara meyillilik veya toplu intihar vakaları maalesef artış göstermektedir.”

Diyarbakır’da ciddi artış var

Uyuşturucu bağımlılığının sadece Diyarbakır’da, Türkiye’de değil Dünya’da da ciddi manada pandemi sonrası arttığını ifade eden Öger, “Madde bağımlılığı, alkol bağımlılığı tütün bağımlılığı ve teknoloji bağımlılığındaki artış resmi rakamların çok daha üzerinde seyrediyor. Önleyici eğitim çalışmaları kısıtlı kalmakta, çalışma Yeşilay’ın TBM eğitimini almış Milli Eğitim Rehber öğretmenleri üzerinden yürütülmektedir. Rehber öğretmenlerin iş yoğunluğundan dolayı bağımlılıkla mücadelede önleyici eğitim çalışmaları birçok ilde sadece kâğıt üzerinde raporlanmaktadır.” Dedi.

İmam Hatiplerin eğitim kalitesi artırılmalı

Yeşil Yıldız Bağımlılıklarla Mücadele Derneği Başkanı Yahya Öger, İmam hatip ortaokul ve liselerinin eğitim kalitesinin artırılması gerektiğini anlattı, şöyle devam etti;

“İmam Hatipler tabela okulları olmaktan kurtarılmalıdır. Müfredat yenilenmeli, mevcut İmam hatiplerde öğrenci sayısı az olanlar kapatılmalıdır. Diyarbakır’da mevcut İmam Hatip lise ve ortaokulların ortalama öğrenci sayısı 200’dür. Diğer okullara baktığımızda Bu sayı neredeyse binlere varmaktadır. Mesleki liselerin önü açılmalıdır. Yeni bölümler eklenmeli, meslek liselerinde iş ahlakı, değerler eğitimi ve dini eğitim dersleri konulmalı bu eğitimlerin pekiştirilmesi noktasında lise geçiş sınavlarında ve üniversite sınavlarında soru sayısı artırılarak özendirilmelidir. Bilişim, inovasyon, robotik kodlama, yazılım, yazılım mühendisliği, uzay mühendisliği, tarım ve hayvancılık ile ilgili meslek liseler açılmalı ve sayısı artırılmalıdır. Bir ildeki Eğitim platformu sadece belirli bazı STK’lardan müteşekkil olmamalı o ilin eğitimle ilgili ne kadar dinamikleri varsa toplantıya davet edilmeli, onların görüş ve önerilerine de saygı gösterilmelidir. Okullarda çalışma yapan sivil toplum kuruluşları ile protokol imzalanmalı merkezi STK dışında yerel STK’ya bu olanak sağlanmalıdır.” (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum