VİDEO - Diyarbakır’ın en büyük sorunu: İşsizlik

VİDEO - Diyarbakır’ın en büyük sorunu: İşsizlik
Diyarbakır’lı vatandaşlara “ Diyarbakır’ın en büyük sorunu nedir” diye sorduk. Vatandaşların büyük çoğunluğu “işsizlik” yanıtını verdi.

Vatandaş, yaşadığı kentin sorunlarıyla ne kadar ilgili, yaşadığı kentin ve insanlarının en büyük sorunu nedir diye merak ettik, Diyarbakır’lı vatandaşlarla yüz yüze görüştük, “ Diyarbakır’ın en büyük sorunu nedir” diye sorduk.

Konuştuğumuz vatandaşların büyük çoğunluğu “işsizlik” konusuna vurgu yaparken, bazı vatandaşlarda sorunların temelinde “Kürt sorununun” yattığını dile getirdi. Bazı vatandaşlar da pandemi sürecindeki eğitim politikalarını eleştirdi, kurallara uyulması gerektiği konusunda çağrıda bulundu.

rop1.png

 Diyarbakırlılar ne dedi:

“En büyük sorun işsizlik”

Bahri Kılıç; “Diyarbakır’ın en büyük sorunu işsizliktir. Pandeminin etkisiyle birlikte ekonomik kriz daha da derinleşti, durum içinden çıkılmaz bir hal aldı” dedi.

Diyarbakır’da işsizlik temelinde sorunlar yaşandığına dikkat çeken başka bir vatandaş da, pandemiyle birlikte sadece Diyarbakır’ın değil bütün ülkenin işsizlik sorunu olduğunu söyleyerek, “ Diyarbakır’ın gelişmesi için işsizlik sorununun biran önce çözülmeli. Aksi takdirde ilerleme kaydetmemiz çok zor” şeklinde konuştu.

rop2.png

” Kürt sorunudur”

  Diyarbakır’ın en büyük sorunun Kürt sorunu oluğunu söyleyen Mehmet adlı vatandaş da, “Bütün sorunların temelinde Kürt sorunu var. Bu sorun hal olursa ekonomik sorun ve Türkiye’nin sorunu da hal olur.  Her şey Kürt sorununa bağlı. Türkiye’nin tüm ekonomisi savaşa dayalı oldu” ifadeleri kulandı.

“Dil özgürleşmediği sürece hiç bir şey gelişemez”

 Özgür Mehmetoğlu adındaki vatandaş ise, dil soruna dikkat çekerek şöyle konuştu, “En büyük sorun dildir. Dil özgürleşmediği sürece hiç bir şey gelişemez.  Bana göre dilin özgürleşmesi lazım.”

rop4.png

“ Özel gereksinimli vatandaşlara yardımcı olunmuyor “

 Diyarbakır’ın diğer bir sorunun özel gereksinimli vatandaşlara yardımcı olmadıklarını söyleyen Mehmet Kaya da, “ Diyarbakır’ın en büyük sorunu özel gereksinimli vatandaşlara yardımcı olunmamasıdır. Şehir içindeki otobüslerde oturacak yer yok, korona sürecinde otobüslerin içi dolu. Temizlik ve hijyen yok. Sosyal mesafe kuralına uyulmuyor.“

rop3.png

 “Toplum içerisinde görgü kuralları eksik”

Diyarbakır’ın en büyük sorunun toplumun görgü kuralarına uymadığını söyleyen Ramazan Çelik ise şöyle konuştu; “Doğma büyüme Diyarbakırlıyım ama Diyarbakır’ın en büyük sorunu, sessiz konuşmayı henüz çözememiş olmasıdır. Toplum içerisinde görgü kuraları eksik, fakat insancılık olarak Diyarbakır belki de dünyaya medeniyeti göndermiş bir ilimizdir, çok köklü bir geçmişi vardır.”

rop5.png

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.