Diyarbakır’ın iki ayrı yüzü: Milyonluk sitelerin arasında imeceli hasat

Diyarbakır’ın iki ayrı yüzü: Milyonluk sitelerin arasında imeceli hasat
Diyarbakır’ın merkez Kayapınar ilçesinde lüks siteler arasında ekimi yapılan mercimeğin hasadı 'imece' usulü ile yapılıyor.

TİGRİS HABER - Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde çiftçilerin hasadı devam ediyor. Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde, milyonluk siteler arasında mercimek eken çiftçi hasada başladı. Sabahın erken saatlerinde imece usulü ile mercimek hasadını sürdüren çiftçi, son zamanlardaki yağışlarla birlikte verimden memnun olduğunu dile getirdi.

hasat-tigris1.jpg

“Devlet desteği biraz daha iyileştirmeli”

Çiftçi Celalettin Polat, 70 dönüm mercimek ektiklerini ve patos yaptıklarını söyledi. Hasat zamanı olduğunu hatırlatan Polat, “Gördüğünüz gibi beton bloklar arasında bereket yağıyor. Kuraklık olacağı korkumuz vardı, ancak yağışlar umut verdi. Devlet desteği de var, ancak biraz daha iyileştirilmeli. Verimden memnunuz. Beton bloklar arasında çiftçilik yapmak biraz zor. Şartlar zorlaştırıyor. Çoğu insanın gezmesinden dolayı, ekinin içinden geçmesi mahsulü yatıyor, mahvediyor. O yüzden biraz sıkıntı yaşıyoruz. Şükür beton bloklar arasında da olsa bereket de yağıyor” dedi. (İHA)

hasat-tigris3.jpg

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.