Diyarbakır’ın iş insanları Ankara’da mahsur kaldı

Diyarbakır’ın iş insanları Ankara’da mahsur kaldı
Diyarbakır-Ankara arasında yapılan uçak seferleri her yaz mevsiminde olduğu gibi günde bire düşürüldü. Sefer azlığından yer bulamayan iş insanları, Ankara’da mahsur kaldı.

TİGRİS HABER- Diyarbakır-Ankara arasında düzenlenen uçak seferleri günde bir ile sınırlandırıldı. Doluluk oranının yüzde yüze ulaştığı seferlerin arttırılmaması vatandaşların yanı sıra iş dünyasını da mağdur etti. Görüşme ve iş bağlantıları için Ankara’ya giden iş insanları, dönüş için yeri bulamadıklarından adeta Ankara’da mahsur kaldı.

Bakan’ın toplantısına yetişemedi

Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil, uçak bileti bulamadığı için davetli olduğu Maliye Bakanı Nurettin Nebati’nin iş insanları ile yaptığı toplantıya yetişemedi. Tigris Haber’e konuşan Engin Yeşil, “Uçak bileti bulamadığım için bakanın toplantısına yetişemedim. Dün (önceki gün) dönmem gerekiyordu. Ama bilet bulamadım. Yarın (bugün) döneceğim. Görüşmeler yapıyoruz. Ama henüz sonuç alamadık” dedi. Engin Yeşil, kişi başı 800-900 lira olan uçak biletlerinin de sıkıntı yarattığına dikkat çekti.

Fiyatlar 3 bin 3 bin 500 lira

Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarları Odası (DESOB) Başkanı Alican Ebedinoğlu da bilet bulamadığı için Ankara’da mahsur kalanlardan. Edebinoğlu, Diyarbakır’a gelebilmek için Urfa’ya uçak bileti aldığını, Urfa’dan karayolu ile Diyarbakır’a geleceğini söyledi. Ebedinoğlu, “Fiyatlar da oldukça yüksek. Aktarmalı bilet 3 bin 3 bin 500 lira. Şuanda büyük bir eziyet çekiyoruz. Otobüs fiyatları da çok yüksek. Otobüsler yeterli yolcu sayısı yok ise sefer yapmıyor. Şuan ciddi bir ulaşım sıkıntısı yaşıyoruz. Arayış içerisindeyiz” dedi.

Ekim’e kadar çözülmeyecek

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Mehmet Kaya, defalarca havayolu şirketleri ile görüştüklerini ancak, sonuç alamadıklarını söyledi. Görüşmelerden edindiği izlenimleri aktaran Kaya şunları söyledi: “Bu durum artık Diyarbakır’ın sanayisine darbe vurmaya başladı. İnsanlar taziyesine 3 gün sonra gelebiliyor. TOBB’un toplantısı için Ankara’ya gitmiştim, dönüş için uçak bileti bulamadım. 2 gün önceden tükenmişti. Beklemek zorunda kaldım. Görüşmelerimizden edindiğimiz izlenim, sorunun Ekim ayına kadar devam edeceği yönünde.” Kaya, günde bir olan seferlerin en az 3’e çıkarılması gerektiğini belirterek, yetkilileri duruma çözüm bulmaya davet etti.

‘Uçaklar tatil bölgelerine aktarıldı’

Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Mustafa Fidan, uçakların tamamının tatil bölgelerine tahsis edildiğini, bu nedenle Ankara-Diyarbakır seferlerinin bir sefer ile sınırlandırıldığını söyledi. İş insanlarının Ankara’ya ulaşmak için, Elazığ, Batman, Urfa, Mardin’den uçak bileti aldığını ifade eden Fidan, “Diyarbakır artık hafife alınacak bir il değil. Bölgeye hamilik yapacak bir il. Günlerce dönüş için bileti bulamıyoruz. Sanayiyi, turizmi hepsini etkiliyor. Acilen çözüm bulunması gerekiyor” diye konuştu. (Gönül Morkoç)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum