VİDEO - Diyarbakır’ın köylerinde su kaynakları dondu

VİDEO - Diyarbakır’ın köylerinde su kaynakları dondu
Diyarbakır’ın Çermik İlçesi’ne bağlı Örenkuyu ve Gürüz köylerinde 12 gündür içme suyu yok. Kuyu suları donduğu için, 40 bin küçükbaş hayvan da telef olma tehlikesi ile karşı karşıya. Köylüler, yetkililerden destek bekliyor.

Gönül Morkoç

TİGRİS HABER - Yaz aylarındaki kuraklıktan dolayı susuzlukla boğuşan Örenkuyu ve Gürüz köylerinde, kış aylarında da aynı sorun baş gösterdi. Sıcaklıkların eksilere düşmesi ile beraber köydeki şebeke suları dondu. İçecek su bulamayan köylüler, ya kar eritip içiyor ya da kuyu diplerindeki çamurlu sulardan ihtiyaçlarını karşılıyor.

12 gündür susuz

Yoğun kar yağışının ardından kapanan Örenkuyu Köyü’nün yolu iki gün önce açıldı, ancak kardan dolayı yine kapandı. Köylüler, iki gündür bağlı bulundukları ilçe olan Çermik ile bağlantı kuramıyor. Köyde yaklaşık 25 bin hayvan 12 gündür susuz kaldı. Tigris Haber’e konuşan köylülerden Mustafa Çiftçi, “Köyümüzde 25 bin küçükbaş hayvan var. Kar çölünde gibiyiz. Hayvanlar içecek bir damla su bulamıyor” dedi.

Kar suyu içiyorlar

Köylülerden Mürsel Çelik ise, köy yakınlarındaki göletlerin tümünün buz tuttuğunu, hayvanların susuz kaldığını söyledi. Hayvanlarının telef olmasından endişe ettiklerini belirten Çelik, “Tek geçim kaynağımız hayvancılık, hayvanlarımız telef olursa büyük zarara uğrarız. Yetkililerden yardım istiyoruz” dedi. Çelik, köydeki şebeke suyu donduğu için, kar eritip içtiklerini söyledi.

Gürüz köyünde de yaklaşık 20 bin küçükbaş hayvan için içme suyu bulunamıyor. Köylüler, yetkililerden destek istiyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.