Diyarbakır'ın organik pazarına icra şoku!

Diyarbakır'ın organik pazarına icra şoku!
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin 1 milyon 85 bin TL’ye mal ederek inşa ettiği ve hizmete açtığı Organik Ürünler Pazarının bulunduğu alanın bir süre önce icradan satıldığı ortaya çıktı.

TİGRİS HABER - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığının üreticilerin doğal ürünlerinin direkt tüketici ile buluşması için projelendirip hayata geçirdiği pazar geçtiğimiz ay Vali ve Büyükşehir kayyumu Münir Karaloğlu’nun katılımı ile hizmete açılmıştı.

Kent protokolü tarafından açılışı yapılmıştı

1 milyon 85 TL’ye mal olan organik Pazar, bir süre önce Vali Münir Karaloğlu, Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, Kayapınar Kaymakamı ve Belediye kayyumu Ünal Koç, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Erdem, İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, Esnaf ve Sanatkârlar odaları Birliği Başkanı Alican Ebedinoğlu ile kooperatif başkanları ve temsilcilerinin katılımı hizmete açılmıştı. 

İcradan satıldı

Büyükşehir Belediyesi, 24 satış standının yer aldığı organik Pazar yerinin genişletilmesi için çalışmalar yürütürken şok bir olayla karşılaştı. İddiaya göre, alacaklarını alamayan bir kişi, Kayapınar Belediyesini icraya verdi. Haciz kararından bilgisi olmayan Büyükşehir Belediyesi ise, bu alan üzerinde Organik Pazar kurdu. Ancak organik Pazar yerinin icradan satıldığı ortaya çıktı.

Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin mevcut alanla ilgili önümüzdeki günlerde karar vermesi bekleniyor. Belediyenin mevcut yeri kiralaması ya da taşıması gündeme gelebilir.

Müjdesini veriyorum

Organik Pazar açılışında konuşan Vali Karaloğlu, “Diyarbakırlı vatandaşların üretmiş olduğu doğal ve organik ürünleri artık ‘Diyarbakır Organik’ markası altında dünyayla buluşturmanın vakti geldi. Bu mekânda 24 satış noktası bulunuyor. Belediye olarak 12 üreten kadın kooperatifi kurduk. Çiftçi ve köylümüzün, üretmiş olduğu doğal, organik, leziz ve temiz ürünler bu mekânda vatandaşlarla buluşturulacak. Pazarda satışa sunulan ürünlerin dijital ortamlarda da pazarlanması için çalışmalarımız devam ediyor. Türkiye ve dünyanın her yerinden ürünlere ulaşımı temin etmek ve bunları pazarlamak en büyük hedefimizdir. İnşallah yakın zamanda bunu başaracağımızın müjdesini veriyorum” ifadelerini kullanmıştı. (Tigris Haber Merkezi)

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.