Diyarbakır’ın saklı cennetinde temizlik kampanyası başlatıldı

Diyarbakır’ın saklı cennetinde temizlik kampanyası başlatıldı
Diyarbakır’daki sivil toplum örgütleri, Silvan, Kulp, Hazro ilçeleri arasında bulunan (Taşköprü) Geliye Goderne’de temizlik kampanyası başlattı.

TİGRİS HABER- Diyarbakır’ın saklı cenneti olarak adlandırılan Geliye Goderne’de temizlik seferberliği. Aralarında Ticaret Odası, GÜNTİAD, DTSO kadın meclisi, TOBB Genç Girişimciler Kurulu, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu, Diyarbakır Turizm Platformu, Tigris Bisiklet Kulübü, Üniversal Çevre Teknolojileri ve TEMA Vakfı gibi kurumların temsilcileri, Geleyi Goderne’ye çıkarma yaparak, temizlik yaptı.

Diyarbakır için el ele verelim

Kurum temsilcileri daha sonra ortak bir açıklama yaptı. "Yaşanılabilir bir Diyarbakır için el ele verelim" sloganı ile kampanyası başlatan STK temsilcileri, “Biz aşağıda imzası olan STK’lar olarak çevre temizliğine dikkat çekmek, bu konuda bir farkındalık oluşturmak amacıyla ‘15 Eylül Temizlik Günü’ kapsamında Eylül ayı içerisinde bir dizi etkinlikte bulunacağız. Bu bağlamda, startını Gelîyê Godernê’de (Taşköprü) vereceğimiz “Yaşanılabilir bir Diyarbakır için el ele verelim” kampanyamızı başlatıyoruz. Dağlarıyla, ormanlarıyla, nehirleriyle, faunasıyla cenneti andıran bir coğrafyada yaşıyoruz.

Çevremizi temiz tutalım

Bu noktada birkaç hususa dikkat çekmek istiyoruz: Özellikle son dönemlerde ‘piknik alanı’ olarak kullanılan bazı yerlerde ciddi bir çevre kirliliği yaşanmaktadır. Bireysel yaşam alanlarımız olan evlerimiz, işyerlerimiz son derece temiz olmasına rağmen, toplumsal yaşam alanlarımız olan sokaklarımız, nehir kenarlarımız, ormanlarımız için maalesef aynı şeyleri söyleyemiyoruz.  Çevreye atılan katı atıkların yaratacağı tahribatın önüne geçmek zorundayız. Atıklar sadece doğanın güzelliğini bozmakla kalmadığı gibi; içme suyu, hava, toprak ve tabiatın da kalitesini bir bütün olarak tehlikeye sokmaktadır. Yaşanabilir bir doğa, sürdürülebilir bir hayat çevremize göstereceğimiz duyarlılıkla mümkündür. ‘En büyük temizlik kirletmemektir’ yaklaşımıyla çevremize, doğamıza, yaşam alanlarımıza sahip çıkalım!. Temiz bir Diyarbakır için el ele diyoruz” açıklaması yaptı.

 

  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum