Diyarbakır’ın sevimsiz heykelleri Meclis gündeminde

Diyarbakır’ın sevimsiz heykelleri Meclis gündeminde
Diyarbakır Havalimanı Yonca Kavşağı’na Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan heykeller ve peyzaj çalışmaları HDP Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun tarafından Meclis gündemine taşındı.

TİGRİS HABER - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin Diyarbakır Havalimanı girişindeki Yonca Kavşağı’na yaptırdığı ‘sevimsiz heykeller’ ile ilgili HDP’li Remziye Tosun soru önergesi verdi.

Tosun: “Diyarbakır halkı heykellerin sanattan yoksun ve Diyarbakır kültürünü yansıtmadığını beyan etmişlerdir. Akabinde DBB heykellerin kaldırıldığını açıklamıştır. Bununla birlikte Nisan ayında AKP Diyarbakır İl Başkanı’nın yaptığı basın toplantısıyla hükümetin Diyarbakır’a 600 milyon liralık yardımda bulunduğunu açıklamıştır” ifadelerini kullanarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması için Meclise sunduğu soru önergesi şöyle:

1) Hükümetin Diyarbakır’a yaptığı yardımlar heykellere mi harcanmıştır? 600 milyon lira yardımın ne kadarı halka hibe edilmiştir?

2) DBB’nin yaptırdığı heykeller kaldırılmış mıdır?

3) Diyarbakır halkı ekonomik krizden olumsuz etkilenirken DBB, 4 milyon 412 bin 835 lira olarak teklif veren firma ile anlaşmıştır. İhale usule uygun mu yapılmıştır? Konuya dair Bakanlığınız denetleme yapmış mıdır?

4) Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde ithal bürokratlar ve çifte maaş verilmesi gibi usulsüzlüklere ilişkin Bakanlığınız soruşturma başlatmış mıdır? (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.