‘Diyarbakır’ın sorunu terör değil Eğitim’

‘Diyarbakır’ın sorunu terör değil Eğitim’
10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününde Atatürkçü Düşünce Derneği  (ADD)  Şube Başkanı Oktay Arıtürk ve Eğitim iş Genel Başkanı Orhan Yıldırım gazetecilerle bir araya geldi.  Türkiye’deki eğitim sistemi sorununa değinen Yıldırım, “Türkiye’nin ve Diyarbakır’ın sorunu terör değil eğitimdir ”dedi.

 Harun AYTULUN

Tigris Haber-10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü dolayısıyla, Atatürkçü Düşünce Derneği  (ADD)  Şube Başkanı Oktay Arıtürk ve Eğitim iş Genel Başkanı Orhan Yıldırım gazetecilerle buluştu.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününe dair konuşan ADD Diyarbakır Şube Başkanı Oktay Arıtürk gazeteciler gününü kutladı.  Demokratik bir ulusun en vazgeçilmez unsurunun özgür bir basından geçtiğini ifade eden Arıtürk, “Günün her saatinde kamuoyu yararına çalışan ve her türlü baskıya rağmen gazetecilik vasfını yerine getiren basın emekçilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyoruz” ifadelerini kullandı.

‘Eğitimin çökmesi bir ulusun çökmesidir’

Eğitim konusunu sık sık irdeleyen Eğitim iş Genel Başkanı Orhan Yıldırım, “Eğitimin çökmesi bir ulusun çökmesidir.  Eğitim sisteminin tek yolu Atatürkçü düşünce sistemidir. Diyarbakır’ın sorunu terör sorunu değildir. Eğitim İş Sendikası olarak Güneydoğu’nun, Türkiye’nin ve Diyarbakır’ın sorunu eğitim sorunu olduğunu her defasında dile getiriyoruz.  Dünya ya baktığımızda refah düzeyi yüksek ve gelişmiş ülkelerin tamamında eğitim düzeyinin yüksek olduğunu görüyoruz” şeklinde konuştu.

Gazetecilerin çok zor şartlar altında çalıştığını ve Türkiye’nin basın özgürlüğünde dünyanın en geri ülkelerinden biri olduğunu dile getiren Yıldırım, “Onlarca gazetecinin cezaevinde olması ve yüzde otuzluk bir oran ile en çok işsiz bulunan basın sektörünün üyesi olduğunuz için sizlere kolaylıklar diliyorum” ifadeleriyle konuşmasını sonlandırdı.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.