Diyarbakırlı Atlet Türkiye üçüncüsü

Diyarbakırlı Atlet Türkiye üçüncüsü
27/28 Ocak 2024 tarihleri arasında Bursa’da yapılan U14 Türkiye Atletizm Şampiyonasında Diyarbakırlı Hayrünnisa Kılıç Türkiye Üçüncüsü olarak büyük başarıya imza attı.

TİGRİS HABER - Diyarbakır Büyükşehir Belediye spor Kulübü sporcusu olan Hayrünnisa Kılıç 968 sporcu arasından çıkarak, Türkiye Üçüncüsü olarak büyük başarı elde etti.

Bursa’da yapılan Türkiye Atletizm U14 Şampiyonasına Türkiye 'ye genelinde 58 ilden, 986 sporcu 18 farklı branşta katılım sağladı. Diyarbakır Büyükşehir Belediye spor kulübünün sporcusu Hayrünnisa Kılıç, 2000 metre yürüyüşte rakiplerini geride bırakarak Türkiye üçüncüsü oldu.

Kılıç, "Hedefimiz Milli sporcu olmak "

Türkiye Atletizm U14 Şampiyonasında 2000 metre yürüyüş branşında Yarışan Türkiye üçüncüsü olan Kılınç, bundan sonraki hedefinin Türkiye Atletizm Milli takımına girmek olduğunu, daha sonra Milli formayla Olimpiyatlarda temsil eden, Avrupa ve Dünya şampiyonu Meryem Bekmez gibi Şampiyonluklar elde etmek istediğini ifade etti.

Aslan "Hayrünnisa Kılıç gelecek vaat eden sporcumuz"

Diyarbakır Büyükşehir Belediye spor kulübü Atletizm Antrenörü ve Milli takım Antrenörü Çetin Aslan, “Hayrünnisa iyi bir süreçten geçiyor antrenmanlarımız gayet programlı şekilde devam ediyor. Bursa da elde ettiği dereceyle bunu bizlere bir kez daha göstermiş oldu. Hayrünnisa ileriki günlerde daha iyi olacak buna inanıyorum. Bundan sonraki yapılacak Yarışmalarda kürsünün en üstünde yer alarak şampiyonalar elde edecektir. Bize destek veren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi spor Daire Başkanı Ömer Buğday ve Şube Müdürü Bilal Şen'e Teşekkür ediyorum” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.