Diyarbakırlı çiftçi 2 yıldır tarlasını ekemiyor

Diyarbakırlı çiftçi 2 yıldır tarlasını ekemiyor
Diyarbakır’ın Bismil İlçesi kırsal Korukçu Mahallesi’nde ikamet eden Abdulselam Kahraman, sulama kanalından artan suyun tarlasına girmesi nedeniyle 200 dönümlük tarlasını yaklaşık 2 yıldır ekip biçemiyor.

TİGRİS HABER - Bismil İlçesi Korukçu Mahallesinde bulunan DSİ’ye ait sulama kanalından gelen su ile tarlalar sulanıyor arta kalan su ise bölgede bulunan eski bir dereye akıyor. Derenin, kendi tarlasının içinden geçtiğini ve tarlasının sulama dönemlerinde bataklığa dönüştüğünü belirten Abdulselam Kahraman, mağdur olduğunu ve 2 yıldır bu nedenle tarlasından verim alamadığını söyledi.

Konuyu iki kez mahkemeye taşıdığını ve Bismil Asliye Hukuk Mahkemesi’nde konuyla ilgili iki mahkeme davasının da devam ettiğini belirten Kahraman 2020 ve 2021 tarla ekimi zamanlarında mısır ektiğini ancak ikisinde de tarlasının sular altında kalması sebebiyle hasat yapamadığını ifade etti.

Sorun sulama kanalı faaliyete girdikten sonra başladı

Silvan Malabadi Sulama Birliği Kanalı faaliyete girdikten sonra bu sorunla karşılaştığını söyleyen Kahraman: “Yaklaşık 3 yıl önce Silvan Malabadi Sulama Birliği’ne ait DSİ kanalı faaliyete girdikten sonra tarlam sular altında kalmaya başladı, kışın sorun olmuyor ama yaz aylarında yani tarla ekeceğimiz dönemlerde ve sulama dönemlerinde tarlaların sulanması nedeniyle arta kalan su bu dereden geçiyor bu eski bir dere, dere temizlenmediği için her yıl tıkanıyor ve benim tarlam sular altında kalıyor, bu nedenle tarlamdan hiçbir şekilde verim alamıyorum” dedi. (Haber Merkezi)

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.