Diyarbakırlı çiftçilere kırsal kalkınma desteği

Diyarbakırlı çiftçilere kırsal kalkınma desteği
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Eğil, Bağlar ve Çınar ilçelerinde faaliyet yürüten çiftçilere makine ve malzeme desteğinde bulundu.

TİGRİS HABER - Büyükşehir Belediyesi, çiftçilerin işlerini kolaylaştırmak, kentte tarımsal üretimi arttırmak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığınca Eğil, Bağlar ve Çınar ilçelerinde faaliyet yürüten üreticilere 53 su deposu, tarla pülverizatörü, 2 badem soyma ve 5 badem silkeleme makinesi hibe edildi.

kisalkalkinma-destek.jpeg

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Su, Makine İkmal Müdürlüğü’nde gerçekleşen malzeme dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, Valilik ve Büyükşehir Belediyesi olarak her alanda vatandaşlarımızın ve ilimizin gelişmesi kalkınması, refahın artması için çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini söyledi.

Dağıtılan malzemelerin içinde yoğunlukta su depoları bulunduğunu belirten Vali Su, kentte vatandaşlarımızın su ihtiyacını karşılamak için çok ciddi çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade etti. Diyarbakır’ın su ihtiyacını 2055 yılına kadar karşılayacak yeni hattın çalışmalarının devam ettiğini hatırlatan Vali Su, kente saniyede 6 metreküplük su kazandıracaklarını aktardı.

kisal-kalkainma-vali-ali-ihsan-su.jpeg

5 tonluk 53 adet su deposu

Vali Su, şöyle konuştu:

“Bir taraftan vatandaşlarımızın su ihtiyacını karşılamak için diğer taraftan da çiftçilerimizin sulama sorunlarıyla ilgili çalışmaları sürdürüyoruz. Bugüne kadar Tarım ve Orman Bakanlığı ile Büyükşehir Belediyesi olarak birçok desteği sağladık. Sulama kanalları, damla sulamayla ilgili birçok çalışma gerçekleştirdik. Bugün 53 adet 5 tonluk su deposunu yaylada ve meralarda hayvancılık yapan vatandaşımızın hizmetine sunuyoruz. Bademcilik ilimizde önemli, üreticilerimize badem silkme, pülverizatör ve badem soyma makinesi veriyoruz. İnanıyorum ki bunlarla vatandaşlarımız üretimini daha iyi hale getirecek, hayvancılıkta daha da gelişmiş olacağız. Vatandaşlarımızın yanında olmaya, onlara destek vermeye devam edeceğiz.”

kirsal-kalkinma.jpeg6 milyon TL mercimek tohumu

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Diyarbakırlı çiftçilere 6 milyon liralık mercimek tohumu desteğine ek olarak Büyükşehir Belediyesi’nin de 4 milyon lira destek vereceğini aktaran Vali Su, çiftçilere desteği 10 milyona çıkaracaklarının müjdesini verdi.

Vali Su, konuşmanın ardından çiftçilere makine ve malzemeleri teslim ederek bol kazançlar diledi. Dağıtım törenine Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, kaymakamlar, kamu kurum müdürleri ve çiftçiler katıldı. (Büyükşehir basın)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.