Diyarbakırlı çocuk Mucitlerden bir ilk

Diyarbakırlı çocuk Mucitlerden bir ilk
Diyarbakır Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi, Fen Lisesi ve Anadolu Lisesi robotik takımları 2-3 Şubat 2019 tarihlerinde İstanbul Özyeğin Üniversitesinde yapılan Bilim Kahramanları Buluşuyor/First Lego League İstanbul Yerel turnuvasına katıldılar.

Tigris Haber- Diyarbakır Bahçeşehir Koleji, Fen Lisesi takımı, 2 Şubat 2019 tarihindeki Bilim Kahramanları Buluşuyor/First Lego League İstanbul 1. Yerel Turnuvası'nda Corona Australis Sunum Ödülü, Anadolu Lisesi ise Aurora İlham Verici Takım ödülü olarak Ulusal Turnuvaya çıkmaya hak kazandı.

cocuk-mucitler-(2).jpeg

Yine, Kolejin Fen ve Teknoloji Lisesi takımı ise 3 Şubat 2019 tarihindeki Bilim Kahramanları Buluşuyor/First Lego League İstanbul 2. Yerel Turnuvası'nda Team Voltage Şampiyon olarak ulusal turnuvaya çıkmaya hak kazandı.

Diyarbakır Bahçeşehir Koleji Liseleri robotik takımları çalışmalara bütün hızıyla devam ederken, 9-10 Mart 2019 tarihinde Bilim Kahramanları Buluşuyor/First Lego League Ulusal Turnuvası'nda Diyarbakır'ı temsil edecek.

Ulusal turnuvadaise başarılı olan 16 takım yurtdışında Türkiye’yi temsil edecek.

cocuk-mucitler-(6).jpeg

Büyük başarı ile İstanbul'dan Diyarbakır'a dönen robotik takımlarını Diyarbakır Bahçeşehir Koleji yöneticileri ve okul öğrencileri havaalanında karşıladı. Ayrıca okul yönetimi takımlara sürpriz yaparak okulda pasta keserek kutlama yaptı. Pasta kesimi öncesi Okul Müdürü Ali İhsan Taş, üç robotik takımının da Koçu olan Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Tuğçe Süer'i ve takımların danışman öğrencileri ile takım üyelerini tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

Diyarbakır Bahçeşehir Koleji Liseleri Okul Müdürü Ali İhsan Taş, okul kurucuları Zeki Esen, Şeref Akgün ile tüm yöneticilere desteğinden dolayı teşekkür ederek, üç robotik takımının da Koçu olan Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Tuğçe Süer'i ve takımların danışman öğrencileri ile takım üyelerini tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.