Diyarbakırlı genç avukatı öldürene müebbet hapis istemi

Diyarbakırlı genç avukatı öldürene müebbet hapis istemi
Diyarbakır Barosu avukatlarından ve Tigris Haberin de avukatlığını yapan Armanç Arkaş'ı öldürmekten tutuklanan Abdurrahman Doğan hakkında ömür boyu hapis istemiyle dava açıldı.

Diyarbakır'da 28 yaşındaki Avukat Armanç Arkaş'ın bir kafede silahla vurularak öldürülmesine ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma tamamlandı. Dosya şüphelisi "Bozo" lakaplı Abdurrahman Doğan hakkında "kasten öldürmek"ten müebbet hapis istemiyle hazırlanan iddianame Diyarbakır 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

 İddianamede, şüpheli Abdurrahman Doğan, D.B. ve B.G.'nin Kayapınar ilçesi Mahabat Bulvarı civarında bulunan bir kafede oturdukları, D.B.'nin arkadaşı maktul Armanç Arkaş'la buluşacağını söylemesi üzerine şüpheli Abdurrahman Doğan ve B. G.'nin Doğan'a ait araçla D.B.'nin ise kendisine ait araçla buluşmanın gerçekleşeceği kafeye gittikleri belirtildi. Arkaş ve D.B.'nin başka bir masaya gidip oturdukları, bir süre sonra D.B.'nin yeğeni Z.E.'yi eve bırakmak istediği, Armanç Arkaş'ın da D.B. ile gitmek istediğini, Abdurrahman Doğan'ın da taraflarla gitmek istediği, ancak D.B.'nin buna karşı çıkmasıyla Doğan'ın gitmediği belirtilen iddianamede, D.B. ve Arkaş'ın çıkmasıyla Abdurrahman Doğan'ın onların gitmesinin ardından dışarı çıktığı, bir iki dakika dolaştıktan sonra içeriye girdiği kaydedildi.

 'Tabancayı alarak kafeye girdi'

 Cinayet olayında önce şüpheli Abdurrahman Doğan'la birlikte kafeye gelen B.G.'nin kafe işletmecisiyle tartıştığı, saldırıp tokat attığı, saat 01.10 civarında başlayan kavganın 01.30'da sonlandığına yer verilen iddianamede, şüpheli Abdurrahman Doğan'ın saat 01.40'ta park halindeki arabasında ruhsatlı tabancasını aldığı ve kafeye girdiği aktarıldı.

 D.B. engel olmaya çalıştı

 Şüpheli Abdurrahman Doğan'ın tabancısının almasından 5 dakika sonra D.B.'nin yeğenini eve bırakan maktul Armaç Arkaş ve D.B.'nin kafeye geri döndüğü, Armanç Arkaş'ın arkadaşlarının bulunduğu masaya gittiğini, D.B.'nin ise dışarda şüpheli Abdurrahman Doğan'la tartışmaya başladığına yer verilen iddianamede, D.B.'nin şüpheliye, "Bozo yapma! Bozo yapma! " dediği bilgisine yer verildi.

 'Silahı çıkararak dolduruş yaptı'

 Şüpheli Doğan'ın Arkaş'ı 01.50'da ateş ederek öldürdüğü belirtilen iddianamede, tanıkların ifadesine de yer verildi. Olayın tanıklarında F.K., "Bozo silah çıkararak dolduruş yaptı, Bozo'nun elindeki silahı almaya çalıştılar,  Armanç bu şahısların yanına doğru gelirken silah patladı ve Armanç vuruldu" şeklindeki ifade verdi.

 'Hırsını almamış gibi duruyordu'

 Olayın ardından B.G.'nin şüphelinin elindeki silahı aldığı ve diğer arkadaşlarıyla Eğil'deki köylerine götürdüğü anlatılan iddianamede, evi, olayın meydana geldiği kafeyi karşıdan gören kadın tanığın ifadesine ise şöyle yer verildi: "Yatak odamda eşyalarımı toparlıyordum. Bu sırada gürültüler duydum. Bir kadın 'Bozo yapma, Bozo yapma' diye feryat ediyordu. Kısa bir süre sonra bir el silah sesi duydum. Dışarıya baktığımda genç bir adam yerde yatıyordu. Saldırgan tavırlı bir kişi ise kollarına girmiş üç kişi tarafından siyah bir arabaya bindirmeye çalışıyorlardı. Bu şahıs diğerlerine hitaben 'Bırakın beni, bırakın beni, bitane daha...' sözlerini duydum. Bu sözleri söyleyen kişinin üzerinde açık renkli gömlek vardı. Ve bu şahıs hırsını alamamış gibi duruyordu."

 'Tabanca yanlışlıkla patladı'

 İddianamede, şüpheli Doğan'ın kafe sahibi ile tartıştığını, 2 kişinin yanına gelip "İlla ekip mi çağıralım" dediği ve bunun üzerine aracından silahını aldığını, maktulün de üzerinde silah olduğunu görünce tabancayı almaya çalıştığı, tabancayı vermek istemediğini ve tabancanın yanlışlıkla patladığı yönündeki ifadesine yer verildi.

 'Kasten öldürmek suretiyle ateş etti'

 Şüphelinin ifadesine karşın tanık F.K. ve D.B.'nin şüpheli Doğan'ın olaydan önce namluya mermi sürdüğü ifade edilerek, şu değerlendirme yapıldı: "Şüpheli maktul tabancayı kavrayarak almaya çalıştığını belirtmesine rağmen tabancanın üzerinde ne maktul ne şüpheli ne de olaydan sonra tabancayı şüphelinin elinden alan D.B.'ye ait parmak izine rastlanılmadığı dikkate alındığında şüphelinin olay yerinden ayrıldıktan sonra suçta kullanılan tabancayı sildiğinin anlaşıldığı, şüphelinin savunmasını destekleyen bir delili ortadan kaldırmayacağı göz önüne alındığında, maktulün söz konusu tabancaya hiç temas etmemiş olduğunu sonucunun çıktığı hususları birlikte değerlendirildiğinde şüphelinin D.B. ile buluşup gece saat 01.00'de yanlarından ayrılan ve kendileriyle de birlikte gelmesine karşı çıkılması nedeniyle maktulü etkili mesafeden ateşli silah ile yüz kısmına kasten ateş etmek suretiyle öldürdüğü, anlaşılmıştır."

 "Kasten öldürmek"ten müebbet istemiyle hazırlanan iddianame, Diyarbakır 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilerek ilk duruşma için 13 Ocak 2020'ye gün verildi.(Kaynak: MA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.