Diyarbakırlı iş insanı 6 milyon TL dolandırıldı

Diyarbakırlı iş insanı 6 milyon TL dolandırıldı
Diyarbakırlı iş insanı Ergün Kızıltepe, imzası taklit eden çalışanları, bankadan çeklerini bozdurarak, 6 milyon TL dolandırıldı.

Salih Yeşil - Özel

TİGRİS HABER - Diyarbakırlı iş insanı Ergün Kızıltepe, imzası taklit eden çalışanları, bankadan çeklerini bozdurarak, 6 milyon TL dolandırıldı. Polis uzmanlık raporu ve Adli Tıp Kurumu (ATK) imzaların Ergün'e ait olmadığını raporlarken, banka ise imzanın ona ait olduğunu savunarak, zararın tazminine yanaşmıyor.

Diyarbakırlı iş insanı Ergün Kızıltepe, çalışanları ve kardeşleri tarafından imzası taklit edilerek 6 milyon TL dolandırıldı. Kızıltepe'nin çeklerinde ve hesaplarında sahte imza kullanıldığı Polis ve ATK bilirkişi raporlarıyla tespit edildi. Ancak, Kızıltepe adına sahte işlemlerin yapılmasında ihmali bulunan Finans Bank sorumluluk kabul etmeyerek, imzanın Kızıltepe'ye ait olduğunu savunuyor. Kızıltepe ise, bankanın sorumluluğunu üstlenmesini istiyor. Kızıltepe, dolandırıldığını satın aldığı bir şirketin, paravan şirketler kurarak, Sosyal Güvenlik Kurumu'nu dolandırdığını tesadüfen şirket arşivini incelerken öğrendi.

2011 ve 2013 yılları arasında yaşanan olayda, Kızıltepe'nin özel sektöre hizmet veren bir temizlik şirketini satın almasıyla başladı. Kızıltepe, şirketi satın almadan önce yapılan dolandırıcılığı, şirketi satın aldıktan sonra şirket yetkililerinin imzasının taklit edilerek, çalışanların sigortalarını yatırmamak ve vergi kaçırmak paravan şirketler kurduğunu, bu şirketlerin daha önce ismi FETÖ soruşturmasına karışın ünlü bir giyim firması dâhil birçok firmaya temizlik hizmeti verdiğini, bu yolla Sosyal Sigortalar Kurumu ve maliyenin milyonlarca TL dolandırıldığını öğrendi. Buna ilişkin yapılan suç duyurusu ise daha sonra takipsizlikle sonuçlandı. Olayı öğrenmesinden sonra şirketi tasfiye eden Kızıltepe, eski şirketteki dolandırıcılıkta dahilinin olmadığını düşündüğü G. D.'ninde içinde olduğu şirket yetkilileri tarafından imzası taklit edilerek, çekleri bozduruldu, hesaplarından para çekildi. Toplam 6 milyon TL dolandırılan ve 6 aracı devredilen Kızıltepe, ilgililer hakkında suç duyurusunda bulundu.

Tasfiye edilen şirketin arşivini incelerken fark etti

Konuya ilişkin İstanbul merkezli kurduğu firmada yaşananları anlatan Kızıltepe, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği suç duyurusu dilekçesindeki iddialara göre; üzerine satın aldığı şirketi tasfiye ettiğini, yerine kamuya hizmet veren yeni bir şirket kurduğunu, Kızıltepe, belirterek, tasfiye ettiği şirketteki usulsüzlükte dahili olmadığını düşündüğü G. D.'yi de yeni şirkette mali işler sorumlusu yaptı. Suç duyurusu dilekçesinde, yeni şirketiyle kamuya özel güvenlik hizmeti sunduklarını kaydeden Kızıltepe, mali müşavirinin kendisinden tasfiye edilen şirkete ilişkin bir vergi evrakı istemesi üzerine dosyaları karıştırırken imzasının taklit edilerek, bir kısım çekler düzenlediğini fark ettiğini belirtti.

Suç duyurusu dilekçesinde, bununla birlikte yalnızca şüphelilerin kamu kurumlarını değil, kendisinin de dolandırıldığını öğrendiğini belirten Kızıltepe, çeklerin üzerindeki yazılardan şirkette yetkilendirdiği H. Ö. ve G. D. tarafından çeklerin düzenlediğini fark ettiğini aktardı.

Polis Laboratuvarı imzanın Kızıltepe'ye ait olmadığını tespit etti

Yaptığı ilk suç duyurusunda dosyanın daha sonra FETÖ soruşturmasından tutuklanan savcı N. Ö. tarafından uzun süre bekletildiğini ve dosyanın kardeşi dâhil FETÖ şüphelilerin olduğu bir grup tarafından kasıtlı olarak ilerletilmediğini savunan Kızıltepe, imzaların kendisine ait olmadığının tespitinin yapılmasını talep etti. Bunun üzerine savcılığın bilirkişi raporu talep ettiği İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kriminal Polis Laboratuarı, Kızıltepe ile şüpheliler, H. Ö., G. D., Ü. C. imzasının mukayesesinde, imzanın Kızıltepe'ye ait olmadığı yönünde rapor düzenledi. Uzman bilirkişi raporunda, imzanın şüphelilere ait olup olmadığı yönünde ise bir kanaat beyan etmenin mümkün olmadığını bildirdi.

ATK ve savcılık bilirkişisi de 'imza ona ait değil' dedi

Adli Tıp Kurumu'nda raporunda ise, 40 adet çek üzerinde bulunan imza için Kızıltepe'nin imzasını taklit ettiklerinden şüphelenilen H. Ö., G. D., Ü. C., Ö. K., B. C., F. Ö., M. C. G., M. A.'nın imzası karşılaştırıldı. Yapılan incelemede, bazı imzaların Kızıltepe'ye ait olmadığını tespit etti. Aynı şekilde Bakırköy Cumhuriyet Savcılığının tayin ettiği bilirkişi de hem Kızıltepe'nin hesaplarından çekilen paralarda banka dekontlarını inceledi. Bilirkişi de Kızıltepe'nin banka gişelerinden sanki kendisi para çekmiş gibi imzası kullanılan dekontlardaki imzasının Kızıltepe'ye ait olmadığı yönünde rapor düzenledi.

Kusurlu banka zararın tazminine yanaşmıyor

Taklit imzalı çeklerine gerekli incelemeleri yapmadan ödeme yapan Finans Katılım Bankasından, zararının tazmin edilmesini isteyen Kızıltepe'nin çektiği ihtara banka olumsuz yanıt vererek, uzman raporlarına rağmen imzaların kendisine ait olduğunu savunarak ödeme yapmayacağını bildirdi.

'Banka hakkında icra işlemi başlattık'

Yargıtay'ın dolandırıcılık olaylarından bankaların sorumlu olduğu yönündeki kararına rağmen bankanın sorumluluk üstlenmemesine karşı, Kızıltepe'nin avukatı Fatih Aslan, hukuki süreç başlatacaklarını belirtti. Aslan, "Müvekkilim yıllardır vermiş olduğu hukuk mücadelesini kazanmış olmasına rağmen, banka tarafından mağduriyeti giderilmemiştir. Banka, imza konusunda uzmanmış gibi davranıp, Adli Tıp Kurumu kararının aksine imzalarda sahtelik olmadığını iddia etmiştir. Banka hakkında tarafımızca gerekli icra takipleri başlatılmış olup, konunun sonuna kadar takipçisi olacağız" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.