Diyarbakırlı iş kadınından eğitim desteği

Diyarbakırlı iş kadınından  eğitim desteği
“Bu Ülkeyi kalkındırmak ve bilinçlendirmek bizlerin ellerinde” sloganı ile yola çıkan Diyarbakırlı iş kadını Mimar Emel Uslu Atik, Batıda bulunan iş insanlarını Doğudaki çocuk ve kadınlara yardım ve eğitim desteği vermeye davet etti.

Tigris Haber- City Oteller Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Diyarbakırlı İş Kadını Emel Uslu Atik Ankara’dan bu slogan ile yola çıktıklarını ilk olarak Mardin ve ardından Diyarbakır’da tespit ettikleri okullarda öğrencilere yardım yaparak çeşitli konularda eğitim verdiler.

atik-yardim-(5).jpeg

Diyarbakır’ın Bağlar İlçesinde bulunan Serap Güzeli Şehit Cengiz Topel İlköğretim Okulu ve Çınar ilçesi Yarımkaş ilköğretim okullarda Psikiyatris ve Acil Uzman Doktorları tarafından Çocuklara Maket insan figürü üzerinde uygulamalı ilk yardım eğitimi,112 acil yanıt sistemiyle nasıl görüşüleceği, trafikte ambülânslara nasıl yol verileceği ve acil servislerin nasıl kullanılması gerektiği hakkında bilgi vererek o günün anısını ve bilgileri taze tutmak üzere öğrencilerin her birine 112 acil ambulans kolyesi, mont ve ayakkabı hediye ettiler.

TESPİT EDİYORUZ

Diyarbakır’da Lal Değerleme ve Dental estetik Center ve US Akademi Okullarının destekleri vermiş oldukları eğitim ve yapmış oldukları yardımlar hamında bilgi veren Diyarbakırlı iş kadın Atik,’’ Ekibimiz öncelikle tespit ettiğimiz bölgelerimizi gözlemliyorlar. Daha sonra bizler buralarda neler yapabiliriz, nasıl destek olabiliriz konularında çalışmalarımızı başlatıyoruz. İş Camiamızda başarılı iş insanlarımız ile gerekli destekleri vermek için harekete geçiyoruz. Çünkü biz Bu Ülkeyi kalkındırmak ve bilinçlendirmek bizlerin ellerinde sloganımızı uzun soluklu bir proje haline getirmeyi hedeflemekteyiz. Başarılı insanların gelip Doğuda bulunan çocuklarımıza rol model olmalarını istiyoruz.

Bundan sonraki süreçte TOBB Diyarbakır İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı ve Aynı zamandan İş Kadını Hatice Akyıl ile birlikte bölgede başka il ve ilçelerde bu tespitlerimizi sürdüreceğiz’’dedi.

ARKADAŞ OKUL OLDUK

Us Akademi Okullarının Kurucusu Tuğba Nagehan Turpcu ise ziyaret ettikleri bu okullar ile bundan sonra Arkadaş okul olduklarını ve Ankara’dan Us Akademi Okulları olarak kitap, kırtasiye ve eğitici materyal desteklerinde bulunacaklarını söyledi.

Atik, son olarak gönüllü ve yardımsever ekip olarak Diyarbakır a gerçekleştirilen bu ziyaretten büyük mutluluk duyduklarını ve Yardım ve eğitimlerin hedefine ulaşmasında Kendilerine destek veren TOBB Diyarbakır İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hatice Akyıl’a, Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan’a, Çınar Kaymakamı Selami Kaya’ya Çınar İlçe Milli Eğitim Müdürü M.Aziz İde’ye ve Okul Müdürlerine teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.