VİDEO - Diyarbakırlı iş kadınları TOBB’da temsiliyetin öncüsü oldu

VİDEO - Diyarbakırlı iş kadınları TOBB’da temsiliyetin öncüsü oldu
Diyarbakır’lı iş kadınları basın mensuplarıyla kahvaltılı toplantıda bir araya geldi, DTSO, KAGİK, TOBB ve DOGUNKAD çatısı altında yaptıkları çalışmaları anlattı, kadınların 4 yılda gerçekleştirdikleri çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

TİGRİS HABER - Diyarbakır’lı iş kadınları basın mensuplarıyla kahvaltılı toplantıda bir araya geldi, DTSO, KAGİK, TOBB ve DOGUNKAD çatısı altında yaptıkları çalışmaları anlattı, kadınların 4 yılda gerçekleştirdikleri çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Toplantıda, DTSO’nun kadın temsiliyeti konusunda ilki başardığı, Türkiye’ye de örnek teşkil ettiği vurgusu yapıldı.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Kadın Meclisi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İl Kadın Girişimciler Kurulu (KAGİK) ve Doğu -Güneydoğu İş Kadınları Derneği (DOGÜNKAD) ortak organizasyonuyla Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bulunan Saklı Konak'ta basınla Kahvaltılı tanışma toplantısı düzenledi. Programa çok sayıda iş kadını ve gazeteciler katıldı.

Ortak basın açıklamasını Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu üyesi Seda Berakatoğlu okurken, DOGÜNKAD Yönetim Kurulu Başkanı Rojda Yılmaz ve TOBB Diyarbakır İl Kadın Girişimciler Başkanı Zülay Koç ise kısa bir konuşma yaptı.

DTSO Kadın Temsiliyetinde ilklerin öncüsü

Ortak açıklamayı okuyan Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu üyesi Seda Berakatoğlu, odanın 2018 seçimlerinden sonra kentin tüm kesimlerinin teveccühü ile yeni bir yönetim anlayışını kent gündemine aldığını, yönetim kademelerinde kadınların da aktif rol almaları konusunda bir ilke imza attığını belirterek şunları söyledi;

“2018 seçimlerinde toplamda 7 kadın üye Odamız meslek komitelerinde yer alarak seçimleri kazanmışlardı. Yine 2018 yılı kayıtlarına göre kadınlara ait yaklaşık 1700 işletme varken kadınların yönettiği işletme sayısı 300 civarındaydı. 2018 Nisanında Odamız yönetiminde görev alan her bir birey ilk günden itibaren başta odamız organları olmak üzere, işletmelerde ve kentimizdeki tüm STK’larda kadınların temsiliyetini arttırmanın çabası içerisinde oldular.

Türkiye tarihinde bir ilke imza atılarak Odamız bünyesinde “Kadın Meclisi” kurulmuş oldu. Türkiye’de bir ilk olması itibariyle ülke gündemine oturan “DTSO Kadın Meclisi” kadınların yaşamın her alanında aktif rol almalarına önemli katkı sunmuş oldu. Bu süreci TOBB Diyarbakır Kadın Girişimciler Kurulu (KAGİK) ile Doğu ve Güneydoğu İş Kadınları Derneği (DOGÜNKAD) üyesi kadın girişimcilerimizin özverili çalışmaları ile başardık.”

DTSO, Diğer Oda ve Borsalar için de model oldu.

Odanın yönetim kademelerinde kadınların daha aktif rol almalarının Türkiye için bir model oluşturduğunu, Türkiye’nin her tarafında kadınların Oda, Borsa ve diğer meslek örgütlerinin yönetimlerinde başkanlık düzeyinde aktif görevler aldıklarını da sözlerine ekleyen Berakatoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü;

“Bugün Odamızın 16 farklı meslek grubunun tamamında 2 binden fazla kadın üye yer alırken, farklı sektörlerde faaliyet yürüten 35 kadın üye Odamız organlarında aktif rol almış bulunmaktadırlar. 16 Meslek komitesinden 4’ünün başkanlığı, 6’sının da başkan yardımcılığı görevini kadın üyeler üstlenmişlerdir. Ayrıca Odamız meclisinde 5 kadın üye yer almakta, bunlardan biri de Yönetim Kurulunda aktif görev almış bulunmaktadırlar. Bütün bu çalışmaların bir sonucu olarak, 2022 yılı seçimlerinde biz kadınlar sadece meslek gruplarında görev almakla yetinmedik, Odamız Meclis Başkanlığına da ilk kez bir kadın arkadaşımız seçilmiş oldu. Kadınlar olarak kentimizin bütün alanlarında ve bütün paydaşları ile koordineli olarak çalışmayı önümüzdeki dönem için temel felsefe edindik. Bu kapsamda başta DOGÜNKAD ve KAGİK olmak üzere, kadın örgütlenmeleri gerekli desteklerini sunmuş, sunmaya devam ediyorlar.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.