Diyarbakırlı Kadınlar, 25 Kasım’ın startını verdi

Diyarbakırlı Kadınlar, 25 Kasım’ın startını verdi
Diyarbakır’daki kadın örgütleri, ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’ dolayısıyla yapacakları etkinliklerin startını verdi. Kadınlar, Türkiye’de farklı cezaevlerinde bulunan tutuklu ve hükümlü kadınlara Bağlar Postanesi’nden kart yolladı.

Salih Yeşil

TİGRİS HABER - İstanbul Sözleşmesi’nden çekildiği ve kadına yönelik şiddetin her geçen gün arttığı bir dönemde, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nü karşılamaya hazırlanan Diyarbakır’daki kadın örgütleri, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nün startını verdi. Dicle Amed Kadın Platformu ve Diyarbakır Şiddetle Mücadele Ağı bileşenleri olan kadın örgütleri temsilcileri, Merkez Bağlar İlçe PTT Şubesi önünde bir araya gelerek, yaptıkları açıklamayla 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nün startını verdi.

Açıklamayı yapan Diyarbakır Barosu avukatlarından İrem Yıldız, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nün tarihçesine anlatarak, İran’da saçlarını kurallara göre örmediği için Ahlak Polisi tarafından öldürülen Mahsa Amini’nin ölümüne karşı dünya genelinde yapılan protestoların toplumu “özgürleştirecek” kadınların itirazı olduğunu söyledi. Suriye, İran, Afganistan gibi savaş ve çatışmaların olduğu yerlerde kadın ve çocukların yaşadığı olumsuz durumlara dikkati çeken Yıldız, bu ülkelerden kaçıp mülteci olan kadın ve çocuklara yönelik yaşanan olumsuzlukları belirterek, “Türkiye’de de diğer ülkelerde olduğu gibi göçmenlere yönelik benzer politikalar yürütülmektedir.” dedi.

2-5kasim-kadina-siddet-1.jpg

İktidarı özel yöntemler uygulamakla suçladı

Bölge illerinde kadın ve çocukların durumuna dikkati çeken Yıldız, “İpek Er’e cinsel saldırıda bulunan Musa Orhan hakkında tahliye kararı verilmesi, Gülistan Doku’nun kaybedilmesinin ardından faillerin bulunmaması, Urfa’da Adalet Nöbeti’nde direnen Emine Şenyaşar’ın görmezden gelinen mücadelesi, bizlere olayların münferit olmadığını, iktidar tarafından bölgemiz illerinde özel bir yöntem uygulandığını göstermektedir.” diye konuştu.

Kadınların beden, fikir ve varlığı üzerinde uygulanana baskıları kabul etmeyeceklerini söyleyen Yıldız, buna karşı bütün alanlarda mücadele edeceklerini sözlerine ekledi.

Tutuklu ve hükümlü kadınlara kart yollandı

Yapılan açıklamanın ardından açıklamaya katılanlar, Türkiye’de farklı cezaevlerinde bulunan tutuklu ve hükümlü kadınlara Diyarbakır Bağlar Postanesi’nden kart yolladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.